En Sıcak Konular

Balbay'dan pazarlık çıkışı

10 Ağustos 2010 12:03 tsi
Balbay'dan pazarlık çıkışı Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Gazeteci Mustafa Balbay , Balyoz davasında sanıklar hakkında verilen yakalama kararının kaldırılmasını eleştirdi.

Balbay, "Bu devletin ordusunun komutanları 'darbeye eksik teşebbüs' ederken, Balbay ve teğmenler darbeye tam teşebbüste mi bulunacak? Bizim dışarıda yasımızı tutanlar kimseyle pazarlık etmediği için mi burada tutukluyuz?" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden görülen davada tutuklu sanıklardan Gazeteci Mustafa Balbay, yargılamanın ikinci yılına girdiğini belirterek yargılama yükünün de arttığını savundu. Balbay, Balyoz davasının sanıkları için yakalama kararının İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırılmasıyla ilgili olarak, "Bu devletin ordusunun komutanları 'darbeye eksik teşebbüs' ederken, Balbay ve teğmenler darbeye tam teşebbüste mi bulunacak? Bizim dışarıda yasımızı tutanlar kimseyle pazarlık etmediği için mi burada tutukluyuz?" eleştirisinde bulundu.

Balyoz davasının bir numaralı sanığı Çetin Doğan'ın yazdığı kitabı kendilerine imzalayarak gönderdiğini de anlatan Balbay, kendilerine hala bir daktilo dahi verilmediğini söyledi. Balbay, "70 yıl önce Nazım Hikmet'e cezaevinde daktilo verilmiş. Ancak bize verilmiyor. Yazı yazmaktan sağ elimi kullanamaz hale geldim. Ancak bu imkansızlıklar nedeniyle sol elimi de kullanmaya başladım. Cezaevinde tecrit altındayız. Diğer koğuşlarla görüşümüze de izin verilmiyor." dedi. Mahkemeyi her zamankinden daha sert eleştirdiği görülen Balbay, "Şu anda beni ne kadar ciddiye alacaksınız bilemem. Biz kurbanlık koyun değiliz. Adnan Menderes 9 ay 20 günde yargılandı. Deniz Gezmiş 15 ayda yargılandı." ifadelerini kullandı. Balbay, bugüne kadar hiçbir taleplerine cevap vermediğini öne sürdüğü heyet için, "Artık '13. Ağır Ceza Mahkemesi' değil, '13. Sağır Ceza Mahkemesi' diyeceğim." şeklinde konuştu.

Davanın tutuklu sanıklarından Hasan Ataman Yıldırım ise, internet andıcı soruşturması nedeniyle ifadeye çağırıldığını ancak sağlık raporu almadığını belirterek, istendiğinde giderek ifade verebileceğini söyledi.

Tutuklu sanık Emcet Olcaytu da, üye hakimler Sedat Sami Haşıloğlu ile Hasan Hüseyin Özese'nin davadan çekilmesini talep etti.

(CİHAN)



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,468 µs