En Sıcak Konular

'Sorunların temelinde demokratik anayasa eksikliği var'

10 Ağustos 2010 11:47 tsi
Kayseri'de 58 sivil toplum kuruluşu ortak bir açıklama yaparak, 12 Eylül tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında 'evet' diyeceklerini duyurdu.

Sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda, anayasa değişikliğine neden evet diyeceklerini ise "Ülkemizin yaşadığı ekonomik, siyasal, hukuki ve sosyal sorunların temelinde demokratik bir anayasaya sahip olmayışımız vardır." sözleriyle dile getirdiler.
 
12 Eylül tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, anayasa değişikliğini desteklediklerini açıklayan 58 sivil toplum kuruluşu temsilcinin katıldığı ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda sivil toplum kuruluşları adına ortak basın açıklamasını Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi Başkanı İsmail Ruhlu kürkçü yaptı.

İsmail Ruhlukürkçü, Kayseri'de ilk kez bu kadar sivil toplum kuruluşunun siyasi bir endişe ve olgu içerisine girmeden, ülke menfaati için bir araya gelerek yapılacak olan referandumda 'evet' diyeceklerini açıkladığını söyledi.

Kayseri adına bu birliktelikten dolayı gururlandıklarını ifade eden Ruhlukürkçü, 58 sivil toplum kuruluşunun onayladığı ortak basın açıklamasını okudu.

Ruhlukürkçü, şöyle devam etti: "Anayasalar ülkeler ve milletlere istikamet çizen hukuki metinlerdir. Bugün ülkemizin yaşadığı birçok ekonomik, siyasal, hukuki ve sosyal sorunların temelinde demokratik bir anayasaya sahip olamayışımız vardır. Cunta anayasanının değişmesi noktasında yapılan tartışmaların sonunda böyle bir adımın atılması olumlu karşılıyor ve destekliyoruz. Anayasa'nın tümüyle ele alınarak tamamen değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Ancak bazı değişiklikleri kapsayan bu paketi, demokratikleşme anlamında büyük bir adım olarak görüyoruz. Bu anayasa değişikliği ile 12 Eylül 1980 cuntasının ürünü olan darbe anayasasında köklü bir değişiklik yapılmış olacak. Kısmen de olsa Türkiye hak ettiği sivil, demokratik ve özgürlükçü anayasaya kavuşacaktır. Kendi geleceğimizi oylayacağımız bu referandumda yargı bağımsızlığının sağlanması, anayasa mahkemesinin yapısının geniş katılımlı şekle kavuşması, darbelerin bir daha yaşanmaması, fişlenmenin tarih olması, her türlü vesayetin ortadan kalkması, sendikal haklara kavuşulması ve daha birçok hukuk, demokrasi ve özgürlük maddeleri için anayasa değiştirilmesine 'evet' diyoruz."

Ortak açıklamanın sonunda Kayseri halkının da bu değişikliğe 'evet' diyeceğine inandıklarını ifade eden Ruhlukürkçü, "Kayseri'de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri olarak Türkiye'de yeni bir dönemin başlamasına vesile olacak, Türkiye'nin demokratikleşmesinin ve terör başta olmak üzere sorunların çözümünün kolaylaştıracağına inandığımız anayasa değişikliği paketine herkesin destek vereceğine inanıyoruz." dedi.

Açıklamanın ardından 58 sivil toplum örgütü temsilcisi birlikte fotoğraf çektirdi. İsmail Ruhlukürkçü, yaptıkları açıklamanın herhangi bir siyasi iradeyle bağlantı yapılmasının da doğru olmayacağını, siyasi kaygı, endişe ya da bir siyasi görüşlerinin olmadığını anlattı.

 cihan



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs