En Sıcak Konular

Referandum, Türkiye için kazanç olacak

10 Ağustos 2010 11:23 tsi
Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Tahiroğlu, sendikal hak ve özgürlüklerin genişlemesini sağlayacak anayasa değişiklik paketine 'evet' oyu vereceklerini açıkladı.

Anayasa değişiklik paketinin yasalaşmasının bir siyasi parti için değil Türkiye için kazanç olacağını ifade eden Ahmet Tahiroğlu, 12 Eylül 2010'da yapılacak referandumun, bir partinin hanesine kazanç girecek diye baltalanmaya kalkışılmasını akıl ve izanla bağdaştıramadığını belirtti.

Referandumla asıl kazanacak olanın millet olduğunu belirten Tahiroğlu, şöyle devam etti: "Bu yüzden referandumda 'evet' diyeceğiz. Demeye de mecburuz. 12 Eylül'den sonra yeni ve sivil bir anayasa için daha geniş çaplı bir mücadelenin içinde olacağız. Aydınlık bir Türkiye'nin yolunu açacağız, geriye dönmemek için, hep ileriye gitmek için, çocuklarımızın geleceği için, Türkiye'nin geleceği için güçlü bir kararlılıkla 'evet' diyeceğiz."


"SENDİKAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER GELİŞİYOR"

Anayasa paketinin yasalaşması halinde kamu çalışanlarının önemli kazanımlar elde edeceğini vurgulayan Tahiroğlu, sendikal hak ve özgürlüklerin genişleyeceğinin altını çizdi. Tahiroğlu, "Anayasa değişiklik paketinin yasalaşması ile memurlara toplu sözleşme hakkı geliyor. Toplu görüşmelerden toplu sözleşmeye geçilmesi ile birlikte memur maaş artışının önü açılıyor. Bu yıl, anayasa değişikliği millet tarafından onaylandığında son kez toplu görüşme masasına oturmuş olacağız. Şimdiye kadar kararlarının bağlayıcılığı olmayan Uzlaştırma Kurulu, anayasa değişikliğiyle Kamu Görevlileri Hakem Kurulu olarak yeniden yapılandırılacak ve bu kurulun kararları kesin olacak. Artık, hükümetlerle anlaşırsak atılan imzalar kesin olacak. Anlaşamazsak, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun verdiği karar kesin olacak." diye konuştu.


"PAKETİ KİMİN HAZIRLADIĞI DEĞİL İÇERİĞİ ÖNEMLİ"

Tahiroğlu, anayasa değişiklik paketinin kim tarafından hazırlandığına değil, içeriğine bakılarak, oy kullanılmasını isteyerek şöyle devam etti: "Maalesef bazı kesimler anayasa paketinin içeriğine göre değil, paketi hazırlayanlara göre pozisyon alıyor. Düne kadar 12 Eylül Anayasası'na karşı çıkanlar, darbecilerin yargılanmasını isteyenler, bugün önlerine gelen fırsatı elinin tersi ile itiyor. Onlar bugüne kadar 12 Eylül'den hesap sorulacak diyerek milleti kandırdı, oyaladı. Şimdi fırsat doğdu. Darbelere, darbecilere, yargısız infaz yapanlara, 12 Eylül öncesi halkları birbirine düşürüp kırdıranlara, Maraş'ta, Çorum'da, Alevi-Sünni çatışması çıkaranlara, TİT'e, kontrgerillaya, gladyoya, Jitem'e her türlü çetelere hesap sormak için 12 Eylül'deki fırsatı iyi kullanalım."


"ANTİDEMOKRATİK YARGI KARARLARI ALINAMAYACAK"

Anayasa değişikliğine 'evet' demek için birçok sebep olduğunu söyleyen Tahiroğlu, "12 Eylül darbecilerine yargılanma yolu açılıyor. Ordudan atılan askere yargı yolu getiriliyor. Kişisel verileri korumaya alan anayasa paketi ile fişlemeler tarih olacak. Darbecilerin sivil mahkemelerde yargılanması düzenleniyor. Yüksek yargıdaki vesayetçi anlayış sona eriyor. 13 bin hâkim ve savcıya söz hakkı doğuyor. Yargıtay, Danıştay ve HSYK'da çalışan 250 hâkim ve savcı arasında top çevirme işi sone eriyor. HSYK-yüksek yargı paslaşması bitiyor, kapalı kast sistemine son veriliyor. Meslekten atılan hâkim ve savcıya yargıda hak arama yolu veriliyor. İkili yargı sistemine son veriliyor. Asker demokratik rejime karşı suç işlese, darbe planı yapsa, askeri mahkemede yargılanıyordu. Şimdi sivil mahkemelerde yargılanacak. Askeri hâkimler emir komuta zincirinden kurtuluyor, hâkimlik teminatı geliyor. Yerindelik denetimi engelleniyor." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,296 µs