En Sıcak Konular

CHP'de bir 'Evet'çi başkan daha...

10 Ağustos 2010 10:07 tsi
CHP'li belde belediye başkanı referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingi öncesi CHP'li bir belde belediye başkanı referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.

Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Konakkale Belde Belediye Başkanı Mehmet Çöğür, partisinin aksine 12 Eylül'de yapılacak Anayasa oylamasında oyunun 'evet' olacağını açıkladı.

Çöğür, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Beyşehir anıt alanında düzenlediği açık hava mitingi öncesinde Beyşehir'de üzerinde 'evet' yazılı bir şapkayı giyerek yaptığı açıklamada, ülke menfaatlerinin kişisel ve parti menfaatlerinin önünde tutulması gerektiğinden dolayı yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacağını söyledi.

Çöğür, "Ülkemin kaosa sürüklenmemesi için CHP Konakkale Belde Belediye Başkanı olarak Anayasa değişikliği referandumunda evet oyu kullanacağımı kamuoyuna bildiririm" diye yaptığı açıklamasında, bunun gerekçesinin sorulması üzerine, "Ülke menfaatleridir" şeklinde konuştu.

Bundan sonraki süreçte parti değişikliğinin gündeme gelip gelmeyeceği ile ilgili yöneltilen başka bir soruya, "Gereğini yapacağız" diye cevap veren Çöğür, parti liderinin Beyşehir'e geldiği saatlerde bu açıklamayı yapmasının özel bir nedeni olup olmadığına ilişkin soruyu ise, "Özel bir nedeni yoktur. Önce dediğim gibi ülke menfaatleri benim için önemlidir" dedi.

Çöğür, "1982 Anayasası dayatma bir Anayasa idi. Ben bu Anayasa'yı yaşadım. Dilerim çocuklarımız yaşamaz. Daha fazla özgürlük için evet diyorum. Ve hepimizin evet demesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,426 µs