En Sıcak Konular

'Sav komployla CHP'ye el koydu'

10 Ağustos 2010 09:35 tsi
'Sav komployla CHP'ye el koydu' Önder Sav, komploculukla suçlandı...

 Eşref Erdem, disipline verilince Genel Sekreter Önder Sav'ı komploculukla suçlayarak istifa etti

Referandumda Anayasa değişikliğine "evet" diyeceğini açıkladığı için CHP Parti yönetimi tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna gönderilen CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, dün partisinden istifa etti.  Sabah gazetesinin haberine göre, 37 yıldır CHP'ye üye olduğunu ve yapılanları hak etmediğini belirten Erdem, Genel Sekreter Önder Sav'ın etkisiyle oluşan Parti Meclisi'nin değişime engel olduğunu söyledi. Eşref Erdem, dün Ankara'da düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa etme gerekçelerini açıkladı ve başta CHP Genel Sekreteri Önder Sav olmak üzere parti yönetimine yüklendi. 40 yıldır siyasetin içinde olduğunu belirten Erdem, "Ben lafını esirgemeyen, dürüst ve tavrını insanların yüzüne çok açık söyleyen bir siyasetçiyim. Böyle bir tabloyu hak etmediğime inanıyorum. Çeşitli kademelerinde hizmet etmekten, görev almaktan gurur duyduğum CHP'den istifa ediyorum" dedi.

TERTİP SUÇLAMASI
CHP'de değişimin önünü tıkama gayretleri olduğunu belirten Erdem, oluşturulan Parti Meclisi'nin bu misyonla hareket ettiğini söyledi. Erdem, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı istifaya götüren görüntülerin ardından partide bir "PM tertibi" yaşandığını savundu. Erdem, şunları kaydetti: "Genel sekreter, olay ortaya çıktıktan sonra mikrofonlara, televizyonlara Deniz Baykal'ın dışarıdan yapılan bir komployla karşı karşıya olduğunu söyledi. Bu tespit, parti yönetimince de paylaşılmıştır. Ne oldu da bir hafta, 10 gün sonra kapalı kapılar ardında toplantılar, evlerde gizli toplantılar yapıldı? Gizli toplantılarda alınan kararlarla, Baykal bu sürecin dışında bilinçli olarak bırakılmıştır. O bir dışarıdan komploysa, bu da acaba içerde Sayın Deniz Baykal'a karşı tertip olarak değerlendirilebilir mi?" Erdem, bir soru üzerine siyasete şimdilik bağımsız milletvekili devam edeceğini söyledi. Anayasa değişikliğine sadece "AKP'den geliyor" diye de karşı çıkmanın doğru olmayacağını söyleyen Erdem, CHP'nin son 8-9 yıldır sağa ve şovenist bir yana kaydığını savundu.

Süreç nasıl gelişti
CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, Sabah Gazetesi yazarlarından Sevilay Yükselir ile yaptığı ve 1 Ağustos'ta yayımlanan söyleşisinde "Anayasa paketi bu haliyle yeterli değil ama 12 Eylül'ün izlerini silme adında 35 yıllık bir CHP'li olarak darbe anayasasının değişmesine açıkça 'evet' diyorum" demişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sözleri "Herkesin düşüncelerini özgürce söyleyebilir"diyerek yorumlamış ancak Erdem bu söyleşinin ardından disiplin kuruluna sevk edilmişti.



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,511 µs