En Sıcak Konular

Türkiye ateş alacak!

10 Ağustos 2010 08:05 tsi
Türkiye ateş alacak!

Düğün magandaları can almaya devam ederken TBMM gündeminde bulunan Silah Kanun Tasarısı'nda bir kişiye 5 silah alma imkanı tanıyan düzenleme yapıldı.

MHP'li Hasan Özdemir'in isteğiyle yapılan değişiklikte bir olan 'taşıma ruhsatı' sayısı da ikiye yükseltildi. Uzmanlar, "Sokaklarda silahlı insan sayısı hızla artar" yaptı.

Gaziantep'teki düğünde damat Tevfik Altun'un, Kaleşnikof tüfekle havaya ateş ederken babası ve iki halasını öldürmesinin ardından şoke eden bir haber de TBMM İçişleri Komisyonu'ndan geldi. Silah Kanun Tasarısı'nda son anda MHP Milletvekili Hasan Özdemir'in isteğiyle düğün magandalarını sevindirecek bir ekleme yapıldı.

‘BENDE İKİ TANE VAR’

Komisyondaki görüşmeler sırasında İstanbul eski Emniyet Müdürü olan Özdemir "Ben üzerimde iki ruhsatlı silah taşıyorum. İki ruhsata izin verilmeli" önerisiyle düzenleme yapılması kabul edildi. Düzenlemeye göre bir kişiye 5 silah alma hakkı verilirken mevcut yasada bir olan 'taşıma ruhsatı' sayısı da ikiye çıkarıldı. Böylelikle bir kişinin aynı anda iki silah taşımasının yolu açıldı.

GEÇİCİ MADDE AYARI

Yine tasarıya eklenen yeni bir geçici maddeyle de izinsiz olarak elinde av tüfeği bulunduranlara, yasanın yürürlüğe gireceği tarihten itibaren 1 yıl içinde başvurmaları durumda bu silahların kaynaklarına bakılmaksızın ruhsat verilemesinin sağlanacağı belirtildi. Uzmanlar, tasarının bu şekliyle kabul edilmesi durumunda silah kullananların sayısında büyük bir artış olacağı uyarısında bulundu.

HAVAİ FİŞEK'E 3 AY HAPİS: Üretilmesi veya bulundurulması suç oluşturmayan yaralayıcı aletler ile havai fişek gibi yanıcı ve parlayıcı maddeleri, sırf saldırıda kullanmak amacıyla bulunduranlara 3 aya kadar hapis cezası verilecek. Ayrıca adli para cezası da uygulanacak.

KURU SIKIYA REKLAM YASAĞI: Kuru sıkı silahların basın veya yayın yoluyla ya da başka yöntemlerle reklâm ve tanıtımı yapılamayacak. Kuru sıkı silahlar uzaktan fark edilecek renkte ve daha sonra gerçek kurşunu atabilecek normal namlu takılamayacak şekilde üretilecek.

6 AYDA RUHSAT: Silah ruhsatı başvuruları en geç 6 ay içinde sonuçlandırılacak. Ateşli silahlar, onarım için 30 günden fazla tamirhanelerde kalamayacak. Silahın tamiri için zorunlu hallerde silah sahibine gerekli parçayı ithal edebilme izni verilecek.

SOKAKLAR KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

İçişleri Bakanlığı verilerine göre 596 bin 495 kişide silah taşıma ruhsatı, 475 bin 542 kişide ise bulundurma ruhsatı var. Ruhsatsız silahların sayısı bilinmiyor. Ruhsatsız silahlarla birlikte Türkiye'deki silah sayısının 2 milyona yakın olduğu tahmin ediliyor. Türkiye'de her 65 kişiden biri silahlı. Umut Vakfı'nın rakamlarına göre de sadece 2007'de 276 bin 572 silahlı olay meydana geldi. Bu olaylarda 3 bin 37 kişi can verirken 54 bine 350 vatandaşımız da yaralandı.

bugün

 




Bu haber 1,048 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,871 µs