En Sıcak Konular

Almanlar çıplak tarayıcı kullanmaya başlıyor

9 Ağustos 2010 21:02 tsi
Almanya'da Eylül sonuna doğru ilk çıplak tarayıcı testleri Hamburg şehrinde başlayacak...

Almanya’da Eylül sonuna doğru havaalanlarında yolcuların aranmasında kullanılacak olan çıplak tarayıcıların denemeleri Hamburg şehri havaalanında yapılacak. Alman İçişleri bakanı Thomas de Maiziere ‘Bild am Sonntag’ gazetesine verdiği demeçte üretici firmayla birlikte geliştirdikleri aletlerin Hamburg havaalanında yoğun bir şekilde test edileceğini bildirdi. Bakan, taramalarda insan bedeninin gerçekten gösterilmeyeceğini sadece çizgiler halinde görüntüleneceğini ve tarama yapıldıktan hemen sonra da kaydedilen görüntülerin derhal silineceğini belirtti.

Gazetenin verdiği habere göre çıplak tarayıcı insan cildini birkaç saniye inceleyerek patlayıcı madde ya da silah olup olmadığını kontrol ediyor. Vücuttaki şüpheli bölgeler kırmızı noktalar olarak ekrana yansıyor. Hamburg havaalanında kullanılacak ilk çıplak tarayıcılarda milimetre dalgaları adı verilen ve İçişleri bakanı De Maiziere tarafından insan cildine zarar vermediği temin edilen bir teknik kullanılacak. Bakan, uzmanların bu ışınlama tekniğini incelediğini ve insan sağlığına zarar vermediğini tesbit ettiklerini söyledi.

Tarayıcıların henüz mükemmel bir şekilde çalışmadığını bildiren İçişleri bakanı, tarayıcıların bazı noksanlarının henüz tam olarak giderilemediğini vurguladı. Almanya Özel Bilgileri Koruma Dairesi başkanı Peter Schaar, tarayıcıların kullanımında kişisel bilgileri koruma hakkının ön şart olarak kesinlikle uygulanması gerektiğini tekrar etti. Mahrem bölgelerin ve sağlığın korunmasının şart olduğunu belirten Schaar, kurumlarından uzman kişilerin Hamburg’daki testler başlamadan önce aletleri incelemek için İçişleri bakanlığından davet edilmeyi beklediklerini söyledi.

Schaar bedensel özürlülerin ve hasta olan yolcuların çıplak tarayıcılar tarafından kontrol edilmemesi gerektiğini ve tarayıcıya itiraz eden yolcuların da görevlilerce yoğun bir şekilde aramadan geçirilmemesi gerektiğini belirtti.

dunyabulteni



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,700 µs