En Sıcak Konular

Rusya'daki yangınlar nükleer tesisi tehdit ediyor

9 Ağustos 2010 20:34 tsi
Rus yetkililer, Urallar bölgesindeki Mayak Nükleer tesisi civarına yangınların sıçramasından dolayı, bu bölgeyi acil durum bölgesi ilan etti.

Çelyabinsk’teki yerel yönetim tarafından yapılan açıklamada, "Bölge yönetimi, 6 ağustosta Ozersk kentine (nükleer tesisin bulunduğu kent) yangınların sıçraması nedeniyle orman ve parklarda olağanüstü hal ilan etmiştir" denildi.

Açıklamada, bölge yönetiminin Viktor Trofimtçok başkanlığında yarın bir araya gelerek atılacak adımların ve alınacak önlemlerin koordinasyonunu ele alacağı kaydedildi.

Urallar’daki Çelyabinsk bölgesinde 1957 yılında inşa edilen, yılda 400 ton yakıt üretme kapasitesine sahip Mayak nükleer tesisinde, Sovyetler Birliği döneminde sızan sıvı nükleer atık 260 bin kişiyi etkilemiş, bir çok köy ve kasabanın tahliye edilmesine neden olmuştu.

Rusya’nın değişik bölgelerinde başka nükleer tesisler de yangınların tehdidi altında bulunuyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanı Sergey Şaygu dün yaptığı açıklamada, Rusya’nın Snejinsk kenti yakınlarında bulunan nükleer tesis civarındaki yangının söndürülmesi için, günün 24 saati çalışılması talimatı vermişti.

Snejinsk’teki nükleer santralin yetkililerinden Georgi Rukovanov da Rus NTV televizyonuna yaptığı açıklamada, "Hava koşulları rüzgar olmadığından çok iyi. Eğer bugün de böyle devam ederse, buradaki yangın söndürülür" dedi.

Snejinsk’teki tesiste nükleer silah geliştiriliyor.

Moskova’nın 500 kilometre doğusundaki Sarov nükleer tesisi yakınındaki 4 bölgede devam eden yangınlar yakından izlenirken, Rus yetkililer, şimdilik bu bölgedeki yangının kontrol altına alındığını ve tesisin güvende olduğunu kaydediyorlar.

Rus yetkililer, daha önce tesiste bulunan patlayıcı ve çevreye zararlı maddelerin tesisten alınarak, daha güvenli bir bölgeye nakledildiğini açıklamışlardı.

milliyet



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,182 µs