En Sıcak Konular

Ramazan rahmet ve bağışlanma mevsimi

9 Ağustos 2010 20:12 tsi
Ramazan rahmet ve bağışlanma mevsimi   
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu Çarşamba günü ilk günü idrak edilecek Ramazan ayı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Bardakoğlu yayınladığı mesajda, Ramazan'ı sosyal hayatta kaynaşma ve paylaşmanın yoğun olarak yaşandığı, Kur'an-ı Kerim'in evrensel mesajını anlamak ve içselleştirmek için daha çok okunduğu müstesna bir zaman dilimi olarak niteledi. Bardakoğlu, "Ramazan rahmet ve bağışlanma mevsimidir." dedi.

Yayınladığı mesajda Salı akşamı ilk teravih namazının kılınacağını hatırlatan Bardakoğlu, Ramazan'ın dünyanın sayısız nimetleri içinde Allah'ın lütfuna mazhar olan insanın belli bir süre zarfında bunlardan kendini uzak tutarak, bir bakıma nimetin kadrini daha yakından bildiği, muhtaçların halini anladığı ve paylaşmayı öğrendiği, rahmet ve bağışlanma mevsimi oluğunu kaydetti.

Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşların Ramazan Ayı'nı en iyi şekilde değerlendirilmesi için tüm tedbir ve imkanların kullanılacağını aktardı. Bardakoğlu, bu bağlamda Ramazan Ayı süresince müftüsü ve vaizi bulunmayan il ve ilçelerde istihdam edilmek üzere 186 personel görevlendirildiğini, aynı zamanda yurt dışındaki vatandaşlarımıza hizmet etmek üzere ise 131 erkek, 13 bayan olmak üzere toplam 144 personel'in görev alacağını belirtti.


HER GÜN 2 BİN KİŞİYE İFTAR VE 1000 FAKİRE GIDA YARDIMI

Bardakoğlu yayınladığı mesajda başkanlık olarak ihtiyaçlı vatandaşlara yardım faaliyetlerinin devam edeceğini söylerek şöyle konuştu: "Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından her gün Kocatepe Camii avlusunda yaklaşık 2000 kişiye iftar yemeği, 1000 fakir ve muhtaç aileye 50 TL. tutarında gıda paketleri verilecektir. Ayrıca il ve ilçe müftülüklerimiz de imkanlar ölçüsünde ihtiyaç sahipleri ile mahalli yöneticiler ve hayırseverleri iftar sofralarında buluşturacaktır.

Bugün, fert ve toplum olarak birbirimizi anlamaya, birbirimize karşı dürüst olmaya, sevgi ve saygı göstermeye; elimizdeki malı, gönlümüzdeki sevgiyi, zihnimizdeki bilgiyi ve duamızı paylaşmaya; kişisel zaaflarımızdan kaynaklanan eksikleri ve hatalarımızı gidermeye, kaynaşmaya, karşılıklı saygı ve sevgi içinde kardeşlik bağlarını güçlendirmeye ekmek su kadar ihtiyacımız vardır."

cihan




Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,810 µs