En Sıcak Konular

Bozdağ: Hukukun olduğu yerde kriz olmaz

9 Ağustos 2010 19:02 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, "Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında kriz olmamıştır. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun olduğu yerde kriz olmaz." dedi.

Yozgat Valiliği ziyareti sonrası çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bekir Bozdağ, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Türkiye'de YAŞ toplantılarının nasıl olacağı komutanların hangi şartlarda terfi edeceği, nasıl atamaların yapılacağı, kanunla çok açık ve net bir şekilde tayin edilmiştir. Burada yetkili bir görevli olanlarda belli dolayısıyla kanunda çık olan hukuku olan konularda herhangi bir sorun olmaz. Hukukun olduğu yerde kriz olmaz Hukuk işler ve hukuk sorunu çözer." dedi. YAŞ toplantılarında atamaların hukuka uygun olarak yapıldığını ifade eden Bozdağ," Son yaş toplantısı sonrasında atamalar hukuk çerçevesinde yapılmıştır. Türkiye'nin bu komuta kademesinin yeni dönemde kimler olacağı tespit edilmiş, hukuka uygun davranılmıştır."diye konuştu.

CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun dini istismar ettiğini ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu: "Halk oylama süreci devam ederken siyasi partilerin söylemleri de ona göre farklılaşıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu, İstanbul belediye başkan adaylığı döneminde çarşaf açılımıyla işe başladı. Ama daha sonra gördük ki Mersin de o çarşafları ayaklarının altına alarak yırttılar. Partisinin grubuna gelen başörtülü kadınları hemen onun ardından parti grubundan dışarı çıkardılar. Yine biz biliyoruz ki hem Yozgat'ta hem Türkiye'nin başka illerinde başörtüsü açılımı yaptılar. Hatta seçim otobüslerine başörtülü resimleri koydular. Ama yüksek öğrenimde okuyan öğrencilerin başörtü sorununu çözen anayasa değişikliğinin yapılmasından sonra, bu değişikliği anayasa mahkemesine götüren heyetin içerisinde sayın Kılıçtaroğlu, var.Beraber götürdüler beraber imza attılar. Şimdi başka bir şey söylüyor akşam olmadan o sözünden vazgeçiyor. Bu nedenle seçim yaklaştıkça CHP'nin bu tür söylemlerini hep görüyoruz. İşte Kastamonu'da türbede dua ile belediye seçimi başlattı. Kocaeli ilinde her mahalleye Kur'an kursu kuracağız dediler. Ama öte yandan baktığımızda Denizli CHP'li belediyenin başörtülü olan insanların resmi nikahlarını kıymadıkları gibi bir yandan da başörtüsü açılımı yapıyor. Başörtülüsün diye insanların nikahını kıymayan belediye başkanları var."

cihan



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,317 µs