En Sıcak Konular

Berhan Şimşek ve Önder Sav'a İBB şoku

9 Ağustos 2010 18:52 tsi
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın talimatı üzerine harekete geçen Şimşek şoka uğradı. Gökan Zeybek'in CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanlığına getirilmesi 112 kişiden 110'nun oyu ile reddedildi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın "İstanbul Operasyonu" başarısız oldu. Sav, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Atalay Oğul'un yerine Gökan Zeybek'in getirilmesini istedi. CHP'li Meclis Üyesi 110 kişi buna karşı çıkınca, Berhan Şimşek toplantıyı terk etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, 112 üyesi bulunan Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu Başkan Vekili Atalay Oğul'un görevi bırakmasını isteyince CHP karıştı. Oğul'un göreve seçimle geldiğini söyleyen meclis üyeleri Şimşek'in isteğine karşı çıktı.

Tartışmanın kulislerde büyümesi üzerine Berhan Şimşek, meclis üyelerini toplantıya çağırdı. Pazar günü ise, yakın çevresine "Gökan Zeybek'i grup başkanvekili olarak ilan edeceğim. Önder Bey'in (Sav) de bilgisi var. Kimse itiraz edemez" dedi.

Bunun üzerine, Şimşek ile Sav'ın adayı olan Gökan Zeybek, kendi grup yönetimini oluşturmak üzere harekete geçti. Zeybek, birçok meclis üyesine "Seninle çalışmak istiyorum" dedi. Ancak pazartesi günü yapılan toplantıda beklenens olmadı. Şimşek'in toplantıya 1.5 saat geç gelmesi, tansiyonu daha da yükseltti.

Berhan Şimşek, İBB'de yapılan grup toplantısına girdiğinde, Meclis Üyesi Özgen Nama söz alarak "Sayın Başkan sizi kınıyorum. Bir buçuk saattir bizi bekletiyor, aşağıda belediye başkanlarıyla çay - simit keyfi yapıyorsunuz" dedi.

Neye uğradığını şaşıran Berhan Şimşek, üyelerin tepkisi üzerine özür dilemek zorunda kaldı. Şimşek, eski İl Başkanı Gürsel Tekin'i isim vermeden eleştirdiği konuşmasında, "Ben yönetimi devraldım. İstanbul darmadığındı. Şimdi toparladım ve şaha kaldırdım" ifadesini kullandı. Bunun üzerine bazı üyeler "Haksızlık yapmayın" tepkisini gösterdi.

Şimşek sözlerine şöyle devam etti: "İBB'nin 25 tane şirketi var. Bu şirketelere karşı hiçbir şey yapılmamış. Bana destek verin, Grup Başkanvekili atayayım. AKP'yi yerle bir edeyim. Bu şirketlere karşı savaş açmak istiyorum."

Şimşek'in bu sözlerine ilk tepki aynı zamanda İl Yönetim Kurulu Üyesi de olan Hasan Uzunyayla'dan geldi. Uzunyayla, İl Başkanı Berhan Şimşek'in üslubunu eleştirdi. Yeniden söz alan Özgen Nama ise, "Sayın Başkan, tüzük size grup başkan vekili atama yetkisi vermiyor. Tüzüğün 97. maddesine bakarsanız, bunu görürsünüz. Grup Başkan vekili seçimle işbaşına gelir" dedi.

112 üyenin 110'u Özgen Nama'nın sözlerini desteklediklerini açıklayınca, CHPİstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek önündeki dosyaları toplayarak salonu terk etti. Şimşek dışarı çıkarken, "Bu gruba bir daha gelmeyeceğim. Seçim de yapmayacağım" dedi. Şimşek'li birlikte toplantıya katılan İstanbul İl Sekreteri Bülent Kerimoğlu ile İl Eğitim Sekreteri Can Özyedierler ise şaşkına uğradı. İkilinin Şimşek'le birlikte salondan ayrılmaması dikkat çekti.

Öte yandan, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyelerinin bazıları da Şimşek'in tavrını eleştirdi. Kemal kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen üyeler Şimşek'e "Yaptığınız yanlış. Grup yönetimine müdahele edemezsiniz. Seçim dönemi aday çıkarabilirsiniz. Referandum öncesi yanlış işler yapıyorsunuz" tepkisini gösterdi.

Bu arada, bir hafta önce görevden alınan CHP İl kadın Kolları Başkanı Oya Tümer de sabah saatlerinde Sarıyer'de yaptığı toplantıdaCHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'i sert sözlerle eleştirdi. Görevden alınmasında Berhan Şimşek'in büyük payının olduğunu belirten Tümer, "Emeğimize saygısızlık yapıldı" dedi.

haber7



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,866 µs