En Sıcak Konular

Bakanlar Kurulu 'Özel Birlikler'i konuştu

9 Ağustos 2010 18:15 tsi
Bakanlar Kurulu 'Özel Birlikler'i konuştu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Yeni Bina'daki toplantı 5 saat sürdü.Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in görüşülen konularla ilgili açıklama yaptı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terörle mücadelede devlet olarak kararlı olduklarını belirterek, "Profesyonelleşme, özel birliklerin teşkili üzerinde durduğumuz bir konudur. Yasal düzenleme gerekiyorsa da en kısa zamanda yapacağız." dedi. Çiçek, Hantepe saldırısındaki Heron skandalının Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelmediğini ancak ilgili makamların gereği ne ise onu yapacaklarını söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Anayasa değişikliği ile ilgili sunum yaptığını söyledi. Çiçek, Türkiye genelinde referandum süreciyle ilgili yaptıkları gezilerle ilgili değerlendirmede bulunduklarını ifade etti. Terörle mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili soru üzerine Çiçek, terör konusunun dinamik bir konu olduğuna işaret ederek, değişen şartlara göre almış oldukları tedbirleri baştan gözden geçirdiklerini, yapılması gerekenleri ise geciktirmeden yaptıklarını söyledi. Terör konusunun son beş ayın konusu olmadığını belirten Çiçek, "Profesyonelleşme, özel birliklerin teşkili üzerinde durduğumuz bir konudur. İlgili kurumlarla görüşülerek bu konu bir değerlendirme konusudur. Yasal düzenleme gerekiyorsa da en kısa zamanda yapacağız. Böyle bir ihtiyacın olduğu tesbit edilmiştir. Bunun yasal düzenlemesini en iyi şekilde yapacağız. Bu tedbirleri almış olacağız. Ne tedbir gerekiyorsa her zaman alırız, almaya devam ederiz. Terörle mücadele de devlet olarak kararlıyız." dedi.

Terörle mücadele konusunu Milli Güvenlik katılan bakanlarla beraber belli aralıklarla bu toplantıları yapmaya devam ettiklerini söyledi. Çiçek, bu toplantılarda alınması ne tedbirleri alınması gerekiyorsa bunları konuştuklarını, alınması gerekenleri de aldıklarını ifade etti.


BDP'LİLERİ SAVCILARA HAVALE ETTİ

BDP'lilerin Demokratik özerklik açıklamalarıyla ilgili soruya ise Çiçek, "Ben söyleyeceğimi söyledim. Suç teşkil eden bir şey varsa ondan sonraki kısmını da devletin ilgili organları takip eder. Yargı takip eder. Ortada bir suç varsa şikayete bağlı suçlar değil yargı makamlarının kendilerinin yapacağı konulardır"dedi.


İSRAİL BAŞBAKANIN AÇIKLAMASINA CEVAP VERMEDİ

İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu'nun Mavi Marmara gemisine saldırıyla ilgili kurulan komisyona verdiği ifadesinde Türkiye'yi suçladığının hatırlatılması üzerine Çiçek, "Bu konularla ilgili genellikle ilk açıklamayı, bu ifadelerin ne ölçüde doğru olup olmadığını araştırdıktan sonra Dışişleri Bakanlığı yapar. Doğru olan da budur. Hemen bir açıklama üzerine bir açıklama teyit edilmeden yapılırsa başka tür sıkıntıları doğurur."diye cevap verdi.


"İLGİLİ KURUMLAR GEREĞİNİ YAPACAKTIR"

Karakola terör örgütünün saldırılarısıyla ilgili basında yer alan Heron görüntelerinin Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelip gelmediği yönündeki soruya ise Çiçek, şu cevabı verdi: "Her konu Bakanlar kurulu gündemine gelmez. Her konunun takip edeceği makamlar var. Doğrudan muhatap olduğu kurumlar var. Bir konu gündeme geliyorsa ilgili kurumlar anayasa ve yasalar açısından yetkili makam onu inceler kendi bakanına bilgi verir. Eğer bir Bakanlar Kurulu seviyesinde konu görüşülmesi gerekiyorsa o çerçevede yok birkaç bakan seviyesinde konuşulması gerekiyorsa o zaman gündeme gelir. Bakanlar Kurulu her konunun konuşulduğu bir yer değil. Çok önemli konuların, startejik bir kısım kararların alınması gereken konuların konuşulduğu yer. Şu anaaBakanlar kurulu gündemine şu ana kadar böyle bir konu gelmedi. Gelmemiş olması ilgili makamların o konunun üzerinde durmadığı anlamına da gelmiyor. Bu kadar Türkiye'nin gündemine gelmiş, televizyonlarda şu kadar zamandır gösterimde olan, görülen, takip edilen, zaman zaman da tepkilere neden olan bir konuyla ilgili olarak ilgi makamlar gereği ne ise onu yapacaktır. "

cihan



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,423 µs