En Sıcak Konular

Önder Sav'dan Eşref Erdem yorumu

9 Ağustos 2010 15:06 tsi
CHP tarafından disiplinde sevk edilen Ankara Milletvekili Eşref Erdem bugün istifa etti, CHP Genel Sekreteri Önder Sav da, Parti Meclisi’nin Eşref Erdem ile ilgili aldığı 1 yıllık geçici çıkarma istemine ilişkin kararı Yüksek Disiplin Kurulu Başkanl

Ankara Milletvekili Eşref Erdem’in "hayır" kampanyası yürüten CHP’lilerin yurtsever olmadığını, demokrat sağduyulu olmadıklarını dolaylı yoldan söyleyerek toplumda CHP üzerinde kuşku ve şüphe uyandırmaya çalıştığına işaret eden Sav, "Hayır oyu için çabalayan CHP’lilerin emeğini yok saymıştır" dedi.

-"PARTİ SUÇU"-

"Parti Meclisi’nin kararı uyarınca gerekli incelemenin ve işlemin yapılmasını Yüksek Disiplin Kurulu’nun takdirlerine sunarım" diyen Genel Sekreter Sav’ın, Erdem’i YDK Başkanlığı’na sevk yazısında; Erdem’in 1 Ağustos 2010 tarihinde Sabah Gazetesi’ne verdiği demeç gerekçe olarak gösterildi. Önder Sav, YDK’ya gönderdiği yazıda şöyle dedi:

"Ankara Milletvekili Eşref Erdem’in demeci Tüzüğün 5/3 maddesinde yazılı ’Partililer; özel yaşamlarında, görevlerinde, işlerinde ve üyesi bulundukları kuruluşlarda, Partinin ilkelerine ve doğrultusuna uygun davranırlar’ hükmü gereği ile Partide aldığı görev ve sorumluluklarla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunması; Parti doğrultusuna ve temel ilkelere aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunması nedenleriyle Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü’nün 70. maddesinde ifade olunan parti suçlarına uygunluk oluşturmuştur.

Anılan demeç incelenmiş ve ilgilinin hakkında disiplin soruşturması ve kovuşturması yapılarak, cezalandırılmasının gerektiği kanaatine varılmıştır. Yazılı ve sözlü savunma hakkını kullanmak dahi, her türlü soruşturma ve gerekmesi halinde kovuşturma ve diğer işlemler Yüksek Disiplin Kurulu’nca yapılmak üzere; Ankara Milletvekili Eşref Erdem’in CHP Tüzüğü’nün 68/A-F ve 70. maddeleri uyarınca tedbirli (önlemli) olarak CHP’deki görevinden uzaklaştırılması talebiyle (1) yıllık geçici çıkarma istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedilmesine karar verilmiştir.

Parti Meclisi’nin kararı uyarınca gerekli incelemenin ve işlemin yapılmasını Yüksek Disiplin Kurulu’nun takdirlerine sunarım."



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,228 µs