En Sıcak Konular

'Gelecek savaş Mescid-i Aksa üzerine olacak'

9 Ağustos 2010 13:52 tsi
'Gelecek savaş Mescid-i Aksa üzerine olacak' İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Lübnan'daki siyasi sorumlusu Ali Bereke, Filistin'i ve Mescid-i Aksa'yı Siyonist işgalcilerin elinden kurtarmanın tek yolunun müzakereler değil, cihad ve direniş olduğunu söyledi.

Bereke, dün (8 Ağustos Pazar) Lübnan-Filistin sınırındaki Marunu'r-Ra's köyünde düzenlenen "Aksa'ya yürüyüş" etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Müzakereler bize Mescid-i Aksa'yı kazandırmayacak. Filistin'in tümünü bize geri getirmeyecek. Bilakis Mescid-i Aksa'nın sırtına vurulan bir hançer olacak ve Siyonist işgalcinin cinayetlerini örtecek. Müzakerelerden sadece Siyonist işgalci yararlanıyor" dedi.

İşgal altındaki Filistin toprakları ile Lübnan arasındaki sınırda yapılan "Aksa yürüyüşü"nün düşmana verilen "Müslümanlar Kudüs'ün Yahudileştirilmesine sessiz kalmayacak" mesajı olduğunu ifade eden Bereke, gelecek savaşın Mescid-i Aksa üzerine olacağını söyledi.

Arap ve İslam ülkeleri halklarını Mescid-i Aksa'ya yürüyüş için yola çıkmaya davet eden Bereke, "Mescid-i Aksa'ya barış yürüyüşü yapın demiyorum. Çünkü bu Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmez. Mescid-i Aksa'yı ancak direniş seçeneği özgürlüğüne kavuşturabilir" şeklinde konuştu.

Aksa'ya Destek Heyeti, Filistin Alimleri Birliği ve Kudüs Kültür Derneği'nin organizasyonuyla Marunu'r-Ra's köyünde gerçekleştirilen "Aksa'ya yürüyüş" etkinliğine Lübnan'ın çeşitli bölgelerinden ve Filistin mülteci kamplarından gelen yüzlerce Filistinli ve Lübnanlı katıldı.

fiem

 



Bu haber 1,013 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,010 µs