En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na iktidar olabilmenin tüyosunu verdi

9 Ağustos 2010 13:47 tsi
AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iktidar olabilmenin tüyosunu verdi.

CHP'nin iktidar olamamasının halkla birlikte hareket etmemesiyle ilişkili olduğunu ifade eden Kılıç, iktidarın tüyosunu da verdi: "İktidara giden yol, milletin gittiği yoldur. Milletin yolunda ters giderek, akıntıya karşı kürek çekerek iktidara yürümek mümkün değildir." dedi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF)'nun şoför esnafı için Samsun'un Canik ilçesi Meşe Tesisleri'nde düzenlediği sabah kahvaltısına katılan AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, şoförlerden Anayasa değişikliği için referanduma destek vermelerini istedi. Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin önündeki engelleri kaldıracağını ifade eden Kılıç, "Türkiye'nin yabancı küresel sermayeye ihtiyacı var. Yabancı sermayenin gelmesi lazım. Kendi yağınla kavrul dönemi bitti. Komşunun yağına ihtiyaç var. Biz hizmet etmeye gayret ediyoruz, birileri engellemeye çalışıyor. Türkiye büyüyor, gelişiyor, zenginleşiyor. Bu hukuk sistemi, anayasa Türkiye'ye dar geliyor. Bu anayasanın içinde gelişemiyoruz, büyüyemiyoruz. Ayakkabısı sıkan adamın başının ağrımaması mümkün değildir. Ayakkabı sıkıyorsa, başın da, böbreğin de bacağın da ağrır." dedi.

Milletin referandumda sapla samanı birbirinden ayırt edeceğine ve gecenin alaca karanlığında ak sütün içindeki ak kılı seçeceğine inandığını kaydeden Kılıç, isim vermeden eleştirdiği CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na iktidar olmanın tüyosunu verdi. Kılıç, "İktidara giden yol, milletin gittiği yoldur. Milletin yoluna ters giderek, akıntıya karşı kürek çekerek iktidara yürümek mümkün değildir. Recep Tayyip Erdoğan, milletin 'evet' dediğine 'hayır' demediği için iktidarda kalıyor. Kardeşim, milletin gittiği yoldan gideceksin. Milletin 'evet' dediğine hayır demeyeceksin. İşin formülü bu. Yarın bir gün iktidar olsunlar, onu bile Anayasa Mahkemesi'ne götürürler. Böyle bir şey yok. Onun için Türkiye'nin hukuka, demokrasiye ve yeni bir yönetim anlayışına şiddetle, hararetle ihtiyacı var." şeklinde konuştu.


"MAHKEME, KANUNU İPTAL EDERSE 50 YILLIK HAYAL TARİH OLACAK"

Enerji yatırımlarının önüne konulan mahkeme engellerine de değinen AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Türkiye'nin 50 yıldır nükleer santral hayali kurduğunu, ancak CHP'nin bunu iptal ettirmek için Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğüne değindi. Nükleer Santral Kanunu'nun mahkeme tarafından iptal edilmesi halinde santralleri kuramayacaklarını dile getiren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"4 sene önce Başbakan Erdoğan, Ilısu barajının temelini attı. Keban'dan sonra Türkiye'nin en büyük hidroelektrik santrali olacak bir barajın maliyeti 5 milyar dolar. Temel attığımız gibi duruyor. Nedeni ise İdare Mahkemesi'nin barajın yapılacağı sahadaki kamulaştırma işlemlerinin yürütmesini durdurmasıdır. Baraj yapılsın, santral kurulsun, elektrik üretilsin, elektrik maliyetleri düşürsün, ihracat ve istihdam artsın, insanlar iş, aş, eş ve ekmek bulsun diye yatırım yapmak istedik. Baraj için şu an bir çivi bile çakamıyoruz. Milletin vergileri doğalgaz, elektrik, kömür, petrol gitmesin diye 2 santral kuracağız. Nükleer santrallerde elektrik üretelim diye gayret ediyoruz. Nükleer Türkiye'nin 50 yıllık rüyasını CHP, nükleer santrallerde ilgili kanunu iptal ettirmek için Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Bekliyoruz. Eğer mahkeme, kanunu iptal ederse, geçmiş olsun, nükleer santrali kuramayacağız demektir."
 
cihan



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,965 µs