En Sıcak Konular

Necdet Özel veda etti

9 Ağustos 2010 13:46 tsi
Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan 2.Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel'den veda ziyareti...

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları çerçevesinde Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan 2.Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Malatya Valisi Ulvi Saran'a veda ziyaretinde bulundu. Ziyareti takip eden basın mensuplarından gündemdeki konulara ilişkin hiçbir soru sorulmaması istendi.

YAŞ kararları kapsamında görev yerleri değişen komutanlar, bulundukları kentlerde veda turlarına başladı. 2. Ordu Komutanlığı görevinden Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Orgeneral Necdet Özel, İstanbul Levazım Maliye Okul Komutanlığı'na atanan Garnizon Komutanı Tümgeneral H. Fehmi Canan ile birlikte Vali Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret öncesi yetkililerce, gazetecilerden komutana hiçbir soru sorulmaması istendi.

Orgeneral Özel, ziyarette yaptığı konuşmada, Malatya'da çok güzel günler geçirdiğini söyledi. Görev süresi boyunca kent insanının Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı büyük sempatisini gördüğünü anlatan Özel, "Burada çok güzel günler geçirdim. Halkımızın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne olan güvenini, hoşgörüsünü, sempatisini gördüm, bundan çok mutluluk duydum. Bu nedenle bütün Malatya halkına şahsım ve Ordu mensuplarım adına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Malatya Valisi Ulvi Saran ise YAŞ'taki değerlendirmede iki değerli komutanın Malatya'da görev sürelerini noktaladığını belirterek, Ordu Komutanımızın bunda sonra üstleneceği görev Jandarma Genel Komutanlığı. Özellikle ülkenin asayiş ve güvenliği için kilit rolü ve ehemmiyeti olan bir görev." dedi.

Orgeneral Necdet Özel'i böyle önemli bir göreve uğurlamaktan büyük bir bahtiyarlık duyduklarını dile getiren Vali Saran, "Değerli komutanlarımızla birlikte burada güzel günler geçirdik vazifelerini ifa ederken her zaman halka yakın oldular. Birlikte gayet uyumlu ve güzel bir görev dönemi geçirirken bundan sonraki görevlerinde de kendilerine başarılar ve mutluluklar diliyorum." diye konuştu.

Vali Saran, Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Org. Necdet Özel ile İstanbul Levazım Maliye Okul Komutanlığı'na atanan Tümgeneral Hasan Fehmi Canan'a plaket ile kayısı hediye etti. İki yıl önce 2.Ordu Komutanlığı'na atanan Orgeneral Necdet Özel, yarın saat 11.00'de 2.Ordu Karargahı'nda düzenlenecek devir-teslim töreninin ardından Malatya'dan ayrılacak.

CİHAN



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,149 µs