En Sıcak Konular

'Sıcaklık önümüzdeki hafta da devam edecek'

9 Ağustos 2010 12:37 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hava sıcaklıklığının önümüzdeki hafta da devam edeceğini belirtti.

Vatandaşları serinletebilecek bir haber veremediklerini belirten Eroğlu, orman yangınlarının söndürülmesinde dünyanın en iyi teknolojisine sahip olduklarının altını çizdi. Bakan Eroğlu, yangının çıktığı yeri, yangına giden uçakları Ankara'daki odasından canlı canlı takip ettiklerini anlattı. Türkiye'de şimdiye kadar 15 tane yangın çıktığını ancak kimsenin haberi dahi olmadan hemen söndürdüklerini ifade etti.

Bakan Eroğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı'nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) ile Türkiye arasında imzalanan 'Ormancılık Alanında Yardım ve İşbirliği Protokolü' anlaşmasının ardından soruları yanıtladı. Türkiye de önümüzdeki hafta da sıcaklık oranın düşmeyeceğini belirterek vatandaşları serinletebilecek bir haber veremediklerini söyledi. Bakan Eroğlu, orman yangınları ile ilgili gerekli önlemleri aldıklarını belirterek; "Türkiye de şu ana kadar 15 tane orman yangını oldu. Ama hiç birinizin haberi olmadı. Çünkü anında müdahale ettik. Orman yangınlarını söndürme konusunda dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahibiz." dedi. Yunanistan'da geçtiğimiz günlerde çıkan yangında ilk önce yardım talep etmediklerini kaydeden Eroğlu, daha sonra yardım istediklerini ve oraya giderek yangını söndürdüklerini sözlerine ekledi.


KKTC'YLE 'ORMANCILIK ALANINDA YARDIM VE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ' İMZALANDI

Başbakan Erdoğan'ın Rusya Başbakanı Vilademir Putin'i arayarak destek verebileceğini söylediğini belirten Bakan Eroğlu, Rusya'ya iki tane yangın söndürme helikopteri gönderdiklerini söyledi. İki tane de uçak gönderdiklerini fakat yakıt sorunundan dolayı uçakların geri geldiğini ifade eden Eroğlu, Rusya'nın istemi doğrultusunda uçakları da gönderebileceklerini açıkladı. Ormanların dünyanın ortak malı olduğunu anlatan Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu; "Ormanlar dünyanın ortak malıdır. Biz her tarafa destek veriyoruz. İnşallah Moskova'dan da iyi haberler alacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye ile KKTC arasında, 'Ormancılık Alanında Yardım ve İşbirliği Protokolü' imzalandı. Protokolü Türkiye adına Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu imzalarken KKTC adına Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu imzaladı.

cihan



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,636 µs