En Sıcak Konular

Türkiye'ye böyle teşekkür ettiler

9 Ağustos 2010 11:31 tsi
Lübnanlı iş adamı Sami Yagi ve bir grup arkadaşı harekete geçti ve önemli bir organizasyona imza attı.

Lübnanlı iş adamı Sami Yagi ve bir grup arkadaşı, Türkiye'nin Ortadoğu'ya ve Filistin sorununa sahip çıkmasına teşekkür etmek için oto yarışı düzenledi ve kazananlara ödül verdi.

Türkiye ile iş de yaptığını belirten Yagi, AA muhabirine organizasyonla ilgili bilgi verirken, Türkiye'nin mazlum Filistin halkına yapılanlara sessiz kalmadığı ve Arap dünyasına destek verdiği için böyle bir organizasyonu Lübnanlı iş adamı arkadaşlarıyla düzenlemek istediğini belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'nin insani duruşuna destek amacıyla bu yarışı düzenledik. Türkiye'nin ticari, kültürel, bilimsel ve iktisadi performansı, dünya çapında önemli bir hale geldi. Türkiye'nin bizim yanımızda durmasına ihtiyacımız var. Biz hem dünyada hem Lübnan'da barış istiyoruz."

Türkiye ile Lübnan arasında da tarihten gelen iyi ilişkiler ve insanları arasında akrabalık bağı bulunduğu kaydeden Yagi, bu bağlantıların korunması ve güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yagi, Hristiyanıyla, Müslümanıyla, Filistinlisiyle Arap dünyasının Türkiye ile birlikte hareket etmesiyle dünyada başarılar elde edilebileceğini ifade etti.

Lübnan'ın ikinci büyük kenti olan Trablusşam'daki özel yarış pistinde düzenlenen oto yarışına farklı kategorilerde 20 araç katıldı. Yarış pistinin etrafının Türkiye ve Lübnan bayraklarıyla süslendiği ve araçların üzerinde Türk bayrakları bulunduğu görüldü.

Çok sayıda Lübnanlının izlediği yarışta dereceye giren sürücülere ödülleri, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız adına yarışı izleyen Askeri Ateşe Kurmay Albay Ali Taş'ın da aralarında bulunduğu konuklar tarafından verildi.

 



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,665 µs