En Sıcak Konular

YAŞ krizini çözen formül

9 Ağustos 2010 08:53 tsi
YAŞ krizini çözen formül

Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atama krizleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın istediği doğrultuda çözüldü.

YAŞ'ta Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri'ne atama yapılmamasıyla başlayan kriz çözüldü.
 
Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atama krizleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın istediği doğrultuda çözüldü. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, 1 Ordu Komutanlığı'na atanan Erdal Ceylanoğlu'nun getirildiği öğrenildi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in yerinde kalması ile 2013 yılında Genelkurmay Başkanı olmasının yolu açıldı.

SON ZİRVEDE MUTABAKAT

Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgereral İlker Başbuğ'un geçtiğimiz cuma gecesi Başbakanlık Konutu'ndaki zirvede mutabakata varıldığı belirtiliyor. Erdoğan-Başbuğ zirvesinde Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanlığı için yeni isim istediği belirtiyor. Başbuğ'un Kara Kuvvetleri'ne Necdet Özel'in, Jandarma Genel Komutanlığı'na Aslan Güner'in kaydırılmasına yönelik önerisine Erdoğan sıcak bakmadı. Başbuğ'un bu öneriye sıcak bakılmaması nedeniyle Kara Kuvvetleri'ne Erdal Ceylanoğlu'nun atanmasını önerdiği öğrenildi.

ERDOĞAN AFYON'DA AÇIKLADI

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri komutanlarının atanması konusunda krizin aşıldığı Afyon'da yaptığı açıklama ile duyurdu. Erdoğan, "Öyle zannediyorum ki akşam Cumhurbaşkanımıza teklifimizi yapacağız. Şu anda hazırlıklar tamamlanmak üzere. Mutabakatımızı büyük ölçüde bitirmiş gibiyiz. İzmir'de bana inhası gelecek. O inhayı gördükten sonra ben de imzalayarak Cumhurbaşkanıma bu akşam takdim edeceğim'' dedi.

Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlıklarına atama konusunda Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında temasların da sürdüğü belirtildi. Atama kararnameleri Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı alındıktan sonra imza için Çankayaya gönderildi. yılına kadar Genelkurmay Başkanı oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ise 1. Ordu Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun getirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel ise yerini korudu. Ceylanoğlu'ndan boşalan 1. Ordu komutanlığı'na ise Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun getirilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

IĞSIZ VE GÜNER DEVRE DIŞI

Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'ın karşı çıkması nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilmesi istenen Orgeneral Hasan Iğsız emekliye sevk edilmiş oluyor. Başbuğ'un, Jandarma Genel Komutanlığı'na getirerek Genelkurmay Başkanlığı yolunu açmayı planladığı Genelkurmay İkinci Başkanı Aslan Güner ise yerinde kaldı.

ATİLLA IŞIK EMEKLİ

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Hasan Iğsız'ın getirilmemesine tepki olarak emekliliğini isteyen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Işık'ın emeklilik dilekçesi de 30 Ağustos tarihi itibarıyla işleme konulacak. Ceylanoğlu'nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilmesi Orgeneral Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanlığı yolunu açtı. Erdal Ceylanoğlu, 1 yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı yaptıktan sonra yaş haddinden emekli olacak. Necdet Özel ise bir yıl sonra Kara Kuvvetleri'ne, ardından ise 2 yıl sonra Genelkurmay Başkanlığı'na atanacak.

İŞTE YENİ KOMUTA KADEMESİ

Genelkurmay Başkanı: Orgeneral Işık Koşaner

Kara Kuvvetleri Komutanı: Orgeneral Erdal Ceylanoğlu

Deniz Kuvvetleri Komutanı: Oramiral Eşref Uğur Yiğit

Hava Kuvvetleri Komutanı: Orgeneral Hasan Aksay

Jandarma Genel Komutanı: Orgeneral Necdet Özel

1. Ordu Komutanı: Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu

2. Ordu Komutanı: Orgeneral Servet Yörük

3. Ordu Komutanı: Orgeneral Yalçın Ataman

KKK Kurmay Başkanı: Orgeneral Bekir Kalyoncu

Ege Ordu Komutanı: Orgeneral Nusret Taşdeler

Donanma Komutanı: Oramiral Emin Murat Bilgel

KKK Eğitim ve Doktrin Komutanı: Orgeneral Saldıray Berk

Genelkurmay İkinci Başkanı: Orgeneral Aslan Güner

Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı: Orgeneral Bilgin Balanlı.

TANK YÜRÜTEN KOMUTAN

Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı olduğu 28 Şubat döneminde Sincan'da tank yürütmesiyle biliniyor.

bugün



Bu haber 924 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,914 µs