En Sıcak Konular

CHP'nin 'hayır' gerekçeleri espri konusu

9 Ağustos 2010 08:39 tsi
CHP'nin 'hayır' gerekçeleri espri konusu Anayasa değişikliği referandumuna 35 gün kala, çeşitli sivil toplum örgütleri, renkli eylemlerle 'evet' oyu istiyor.

Pakete karşı çıkanları eleştiren 'Dünya Demokrasi Hareketi', CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu referandum fındık üreticisinin, kayısı üreticisinin sorununu çözüyor mu?" sözlerini 'ti'ye aldı. Ankara Gençlik Parkı'nda düzenledikleri basın toplantısında birer kasa elma, üzüm ve armudun üzerine 'yeni anayasanın bana faydası yok' yazıları yerleştirdi.

İki yanında asker postalı bulunan branda üzerine yazılı "Sandığa gidin 'hayır' deyin, darbelere 'can' verin" sloganı önünde açıklama yapan hareketin başkanı Bayram Zilan, şunları kaydetti: "Anayasa değişikliği paketine, Türkiye'de yetiştirilen meyve ve sebzelere faydası olmadığı için, Etro marka gömleklerin fiyatında da bir değişikliğe neden olmayacağı için 'hayır' diyeceğiz. Referandumda 'hayır' oyu kullanacak bütün 'vicdanlı' insanlar gibi Türkiye'nin demokratikleşmesini istemediğimiz, üstünlerin hukukunun devam etmesini istediğimiz, gerek askeri gerekse yargı vesayetinin devam etmesi, halkın söz sahibi olmasının önüne geçmek amacıyla darbelerin yapılabilmesi, yapılan her darbede masum gençlerin idam sehpalarına yollanmasına vesile olmak için 'hayır' diyoruz." diye konuştu.


 

Anayasa değişikliğine destek için ilginç bir eylem de Darbe Anayasasını Def Etme (DEF-ERANDUM) Sivil İnisiyatifi'nden geldi. İnisiyatif adına Ankara Kızılay Meydanı'nda açıklama yapan Burak Gültekin, darbe mahsulü olan 1982 Anayasası'nda ilk defa postal sesi olmadan tamamen sivil iradenin desteğiyle kapsamlı bir değişiklik yapıldığını ifade etti. Gültekin, değişikliğe 'hayır' diyenlerin "Anayasa değişikliği işçiye, çiftçiye, kayısı üreticisine hiçbir yarar sağlamıyor. Yoksulluğu bitirmiyor." gibi gerekçe gösterdiklerini belirterek, değişikliğe 'hayır' oyu vermek için öne sürdükleri bahanelerin birer balondan ibaret olduğunu kaydetti. Grup, ardından üzerinde 'hayır' yazılı balonları patlattı.

 

Grafiti sanatçıları da Taksim Meydanı'nda referanduma ilişkin kararlarını yansıtırken renkli görüntüler yaşandı. Üzerlerinde, "Düşünüyorum öyleyse... Evet'', "Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğüne evet!'' gibi yazıların da yer aldığı çalışmalar arasında en çok ilgiyi, Dünya Kupası'nın yıldızı Ahtapot Paul gördü. Grafitide Dünya Kupası'ndaki bütün sonuçları ıskalamadan bilen Ahtapot Paul referandum için "evet" tahmininde bulunuyor. Grubun sözcülüğünü yapan Muhammet Emin Türkmen, "Böyle bir çalışma ile hem sanatımızı icra ediyoruz hem de ülkemizin geleceği için çok önemli gördüğümüz bir oylama öncesi desteğimizi ifade ediyoruz." diye konuştu. 

 
zaman



Bu haber 1,314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,616 µs