En Sıcak Konular

Generalleri yakından tanıyalım!

8 Ağustos 2010 22:28 tsi
Generalleri yakından tanıyalım! İşte TSK'nın en tepesindeki iki yeni ismin özgeçmişleri.

Yeni Genelkurmay Başkanı'nın künyesi:
Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner, 1945 yılında İzmir'de doğdu. 1965 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1966 yılında Piyade Okulu'ndan mezun olan Orgeneral Koşaner, 1976 yılına kadarKara KuvvetleriKomutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda öğretmenlik ve Harekat Eğitim Subaylığı yaptı.

1978 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun olan Orgeneral Koşaner, kurmay subay olarakGenelkurmayÖzel Harp Daire Başkanlığı emrinde çalıştı.

İtalya'nın Napoli kentinde Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı (AFSOUTH) İstihbarat Dairesi'nde karargah subaylığı yapan Orgeneral Koşaner, 3. Ordu Komutanlığı Lojistik Başkanlığı Plan Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Strateji Kuvvet Plan Dairesi'nde Kuvvet Plan ve Program Şube ile Strateji Şube Müdürlüğü, 8. Piyade Tümen 131. Piyade Alay Komutanlığı, Genelkurmay Özel Harp Dairesi Kurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Orgeneral Koşaner, 1992 yılında tuğgeneralliğe terfi ederek bu rütbe ile Kara Kuvvetleri Lojistik Plan Daire Başkanlığı ve 1. Komando Tugay Komutanlığı görevi yaptı.

1996 yılında tümgeneralliğe terfi eden Orgeneral Koşaner, bu rütbe ile Kara Harp Okulu Komutanlığı görevini yürüttü. Orgeneral Koşaner, 2000 yılında korgeneralliğe terfi ederek Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı veKıbrısTürk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 2004 tarihinde Orgeneralliğe terfi etmiştir.

Orgeneral rütbesi ile Ege Ordu Komutanlığı ve Genelkurmay II. Başkanlığı göreverinde bulunmuş. 30 Ağustos 2006 tarihinden geçrli olarak Jandarma Genel Komutanlığı görevine atanmıştır.

Orgeneral Başbuğ'un 30 Ağustos 2008 itibariyle Genelkurmay Başkanlığı'na atanmasıyla boşalacak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Sebahattin Işık Koşaner atanmıştır.

Nurdan Koşaner ile evli olan Orgeneral Koşaner, iki çocuk babası. Orgeneral Koşaner, İngilizce biliyor.

İşte yeni Kara Kuvvetleri Komutanı: 

Orgeneral Erdal Ceylanoğlu,28 Şubat sürecinde Sincan'da tank yürütülmesi olayında adını kamuoyuna duyurmuştu.

Yüksek Askeri Şura kararları ile 1. Ordu Komutanlığına atanan Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun özgeçmişi şöyle:

"Ceylanoğlu, 1945 yılında Kayseri'de doğdu. 1966 yılında Kara Harp Okulundan, 1967 yılında Piyade Okulundan mezun oldu.

1974 yılına kadarKara KuvvetleriKomutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım komutanlığı yapan korgeneral Ceylanoğlu, 1976 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu; ardından Kurmay Subay olarak Kara Harp Okulunda bölük komutanlığı, Kara Harp Akademisinde öğretim üyeliği, 4'üncü Zırhlı Tugay Kurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanı Özel Sekreterliği veKıbrısTürk Kuvvetleri Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1992 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Ceylanoğlu, tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Okullar Daire Başkanlığı ve 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1996 yılında tümgeneralliğe terfi eden Erdal Ceylanoğlu, tümgeneral rütbesi ile Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Komutan Yardımcılığı ile Kurmay Başkanlığı ve Milli Güvenlik Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü.
2002 yılında korgeneralliğe terfi eden Ceylanoğlu, korgeneral rütbesi ile Jandarma Asayiş Komutanlığı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı görevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi eden Ceylanoğlu, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevine atandı.

Şule Ceylanoğlu ile evli olan Korgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun iki çocuğu var.

Ceylanoğlu, İngilizce biliyor.

 

 



Bu haber 1,938 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs