En Sıcak Konular

Erdem: Bunlar hayra hayırcı

8 Ağustos 2010 20:00 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, muhalefetin her şeye hayır dediğini hatırlatarak, "Bunlar hayra bile hayırcı." dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Kars 24. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde 'AK Parti Kars, Ardahan, Iğdır Bölge Teşkilat Toplantısı' düzenlendi. Toplantıda konuşan Erdem, Türkiye'de AK Parti'nin dışında çoğu partinin bir bölgenin partisi ya da bir ilin partisi konumunda olduğunu belirtti.

Erdem, şöyle konuştu: "Türkiye'nin partisi, aldığı oy denklemine baktığımız zaman Türkiye'nin tamamından destek bulan, Türkiye'nin tamamından oy alabilen tek parti AK Parti'dir. AK Parti Güneydoğu'nun da, Doğu Anadolu'nun da, İç Anadolu'nun da, Akdeniz'in de, Karadeniz'in de, Ege'nin de, Marmara'nın da birinci partisidir. AK Parti Türkiye'nin şansı, AK Parti Türkiye'deki birliğin tek garantisi olan bir partidir. Türkiye'deki birliği AK Parti'nin bu ortaya koyduğu destek tablosu ortaya koyuyor. Yeni kurulan AK Parti gibi bir partiyi en büyük oy desteğiyle birinci yapabiliyor. Bu da halkımızın kör parti taraftarlığı, kör ideolojileri terk ettiğinin en büyük delilidir ve bunun en büyük eseri de AK Partidir."

Avrupa kemer sıkarken Türkiye'de bugün Kars, Ardahan, Iğdır gib illerin bile bölünmüş yol inşaatlarıyla, hastane inşaatlarıyla, konut, okul inşaatlarıyla bir şantiyeye andırdığını belirten Erdem, "Buna benzer sayamayacağımız birçok inşaatlarla adeta şehirlerimiz yeniden kuruluyor, yeniden imar ediliyor. Türkiye yeniden küllerin arasından doğuyor. Böyle olduğu içinde halkımızın desteği azalmadan artarak AK Parti'de devam ediyor." ifadesini kullandı.

"ARDAHAN'DA BANA DA HIRÇINLIK YAPTILAR"

Ardahan'ın Çamlıçatak Ormanlarında yapılan 11. Uluslarası Kültür ve Bal Festivali'nde yaşanan referandum tartışmasına da değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem, "Bugün siyasi parti liderleri referandum için il il dolaşıyorlar. Oldukça da hırçınlar. Ardahan'da bana da hırçınlık yaptılar. Yaptığımız normal bir konuşmaya MHP'liler tepki gösterdi. Ben anlayışla karşılıyorum. Çünkü hırçınlıklarının sebebi belli. Onlar çırpındıkça, onlar saldırdıkça halkımız AK Parti'nin arkasında kenetleniyor. Bu millet yapılanları görüyor. Dünü de unutmuyor. 8 yıl öncesi Türkiye hangi noktadaydı? Türkiye uçan kuşa borcu olan bir ülkeydi. Türkiye'ye kimse borç vermiyor ve iktidarın da en önemli problemi memur maaşı ödemek için parayı bumlamıyor, borçta alamıyorlardı. Bunu yapamadıkları için bırakıp kaçtılar. Memurlardan, çalışanlardan paranızı değerlendirelim diye nema adı altında paralar devlette toplanmış ama üzerine yatılmıştı. Merhum Özal'ın yaptığı en güzel projelerden biri sosyal yardımlaşma vakfının kaynaklarını da bütçenin açıklarını kapatmak için kullanmıştı. Gölcük'te, Düzce'deki depremde de dışarıdan gelen yardımların da üzerine yatılmış bunlar da memur maaşlarını ödemek için kullanılmıştı. Bankaların çoğu batmış, millet ne yapacağını şaşırmış, siyasetçiyi gördüğü zaman düşman görmüş gibi oluyordu. Çünkü siyasetçiler ne vaat etmişlerse tam tersini yapmışlardı. Bu sırada AK Parti yeni kurulmuş olmasına rağmen bir umut olarak destek verdi ve AK Parti de bu umudu boşa çıkarmadı." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA TÜRKÇE DERSİ

Aynı zamanda Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı olduğunu hatırlatan Erdem, Erdoğan'ın konuşma tarzını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'Kılıçdaroğlu irticalen konuşuyor ama devirmediği çam kalmıyor.' sözleriyle eleştirdi.

Erdem, "Ne diyor? 'Sayın Recep Bey' diyor. Sayın kelimesi soyisimden önce kullanılır. Bir ismin hem önünde hem de arkasında iki tane saygı ifade eden kelime olmaz. Siyasette nezakettir. Muhatabına sayın diye hitap edersin. Onun peşine takılan Devlet Bahçeli de aynı şekilde o da 'Sayın Gülen Bey' diyor. İsmini değiştirmiş, Erdoğan'ın önüne Gülen'i koymuş. Sayın Gülen Bey. Birbirlerinden ne kadar da çok etkileniyorlar Türkçeyi hor kullanma konusunda. Kendi haline bakmıyor dostun, düşmanın herkesin hayran olduğu Tayyip Bey'in, Genel Başkan'ımızın konuşmasına takılıyor. Ya sen kendine bak." ifadesini kullandı.

AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır da muhalefet partilerinin her zaman aynı bakış açısını sürdürdüğünü belirterek, "Bakın 3 partiye, 3'ü de karşımızda dikildi. Anayasayı istemiyoruz diyorlar. Çünkü herkes bunların bir yerinden faydalanıyor. Birisi kalkıyor şehit üzerinden nemalanıyor. Birisi kalkıyor dağdaki falanın üzerinden nemalanıyor. Kan ve gözyaşıyla politikalarını yürütüyorlar. Kendi malzemeleri gideceği için bunun karşısına çıkıyorlar." dedi.

Toplantıya AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Iğdır Milletvekili Ali Güner, Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti il başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri katıldı.

cha



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,920 µs