En Sıcak Konular

Hakkari sokaklarında çatışma

8 Ağustos 2010 17:58 tsi
Hakkari'de 4 PKK'lının cenazesinin toprağa verilmesinin ardından bazı gruplar polisle çatıştı...

Hakkari Devlet Hastanesi morgunda bulunan 4 PKK'lının cenazesini almak için hastaneye gelen vatandaşlar, polis tarafından hastane bahçesine alınmadı. Burada polisle vatandaşlar arasında yaşanan gerginlik BDP'li yöneticilerin araya girmesi ile sona erdi. Öğlen saatlerine doğru hastane morgundan alınan 3 PKK'lının cenazesi belediyeye ait cenaze aracına, diğer PKK'lının cenazesi ise kamyonete konuldu. Hastane önünde toplanan yaklaşık 10 bin kişi PKK'ların bulunduğu cenaze araçları arkasından "Şehitler Ölmez",Biji Serok Apo"(Yaşasın Apo), "İntikam" sloganları atıp, Kürtçe marşlar söyleyerek yürüdü.

Hakkari'ye 5 kilometre uzaklıkta Keklikpınar mahalesi Tekser mezarlığına kadar yürüyen kalabalık arasında sıcaktan baygınlık geçirenler oldu. Omuzlarda cenazenin mezarlığa getirilişi sırasında mahallede toplanan kadınlar PKK'lıların tabutları üzerine karanfil attı. Bazı kadınların açtığı şemsiyeler üzerinde Kürdistan yazması dikkat çekti. Kabalık Emniyet Müdürlüğü binası önünden geçerken, BDP'li görevliler bina çevresinde önlem alarak herhangi bir taşkınlık çıkmasına fırsat vermedi. Mezarlığa getirilen PKK'lıların cenazeleri daha sonra toprağa verildi.

Mezarlıktan ayrılan kalabalık, kent merkezine doğru gittiği sırada bazı gruplar, mahalle aralarına dağılarak ateş yakıp, yola barikat kurup slogan attı. Bunun üzerine polisler grupların dağılması için tazyikli su ve gaz bombası kullandı. Göstericiler kendilerine müdahale eden polisleri taş yağmuruna tutarken olaylar ara sokaklarda sürüyor.

milliyet



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,432 µs