En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu, Büyükanıt'a niçin madalya verildiğini sordu

8 Ağustos 2010 14:11 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a e-muhtıra veren Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a niçin Üstün Hizmet Madalyası verildiğini sordu.

Anayasa değişikliği referandumu öncesi gezilerini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Sivas'ın Zara ilçesinde vatandaşlara seslendi.

Konuşmasında hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, iktidarı sürekli kriz çıkarmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, "İster askerin arkasına saklan, ister kriz yarat, gideceksin." dedi. Başbakan Erdoğan'ın dün Isparta mitinginde kendisine yönelik 'Bilmediğin aşı yeme, davul gibi şişesin' dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bugüne kadar boğazından haram lokma geçmediğini söyledi. "Başbakan'ın aklı fikri yemekte" diyen Kılıçdaroğlu, "Fındık diyorum, fındık yemekten bahsediyor. Kayısı diyorum, yemekten bahsediyor. Yiye yiye doymadın mı? Allah gözünü doyursun. Bırak, biraz da millet doysun." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi bölücülük yapmakla da suçladı. Vatandaşlardan bunlara kanmamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "Bölücüler, ülkeyi böldüler, kardeşi kardeşe düşman yaptılar. Ama biz bölünmeyeceğiz. Tek yürek olacağız. Diri, iri olacağız, onurlu Türkiye'yi ayağa kaldıracağız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'Ben hesap vermem' dediğini hatırlatarak iktidara geldiklerinde Erdoğan'a hesap soracaklarını kaydetti. Dün Başbakan Erdoğan'ın ziyareti öncesinde Isparta'da sokakların gül suyuyla yıkandığını da anımsatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Artık o, gül suyuyla banyo yaptı. Havuzlu villasına alsın gül suyunu, banyo yapsın. Çünkü, Recep Bey'e bu yakışır." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a AK Parti iktidarında Üstün Hizmet Madalyası verilmesini eleştirdi. Büyükanıt üzerinden yine Başbakan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Muhtırayı veren adama, dünyanın hangi demokrasisinde Üstün Hizmet Madalyası verilir?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Yiğit adamsan çık açıkla" diye seslendi.

Partililerin sevgi gösterileri arasında konuşmasını bitiren Kılıçdaroğlu vatandaşları selamladı. Kılıçdaroğlu daha sonra İmranlı ilçesine geçti.

 
 cihan



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,616 µs