En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan provokasyon uyarısı

8 Ağustos 2010 13:22 tsi
Başbakan Erdoğan'dan provokasyon uyarısı
  
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de son günlerde bazı yerlerde kirli ellerin provokasyon yaptığına dikkat çekerek, vatandaşları uyardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Referandumda Evet' mitingine katılmak üzere Afyonkarahisar'a geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Erdoğan, Afyonkarahisar'ın Kurtuluş Savaşı'ndaki önemine dikkat çekti. Şehitleri saygı ve minnet duygusuyla andıklarını belirten Başbakan Erdoğan, birlik ve beraberliğin Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'de son günlerde bazı il ve ilçelerde kirli provokasyonların yapıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Kirli bazı eller bazı vatan hainleri kalabalığın içine giriyor. Kalabalığı galeyana getiriyor, polis karakollarına, polis otolarına, dükkanlara ve evlere yönlendiriyor. Kim ki bu tahriklere aldanırsa bilsin ki şu şehitliklerde yatan şehitlerin kemiklerini sızlatır. Kim ki öfkeye kapılır, hiddete kapılır, şiddete başvurursa bilsin ki terör örgütünü sevindirir, terör örgütünün amacına hizmet eder.

Şehitlerimizin cenaze törenlerini istismar edenler, cenaze törenlerini adeta parti mitingine çevirenler, o malum işareti yapmakla orada tabuttaki şehitlerimize değil tüm şehitlerimize de saygısızlık ederler. Şehit dua bekler, slogan beklemez. Biz bu ülkede 73 milyon biriz, beraberiz." diye konuştu.

MHP, CHP'nin kuyruğuna takılıyor  
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin son dönemde 12 Eylül halk oylamasını genel seçim havasına döndürmeye çalıştığını belirterek, "Bu anayasa değişikliğini bizler AK Parti'nin bir projesi olarak hazırlamadık. Bunların hepsine gittik. CHP'ye de MHP'ye de gittik. Diğer siyasi partilere de gittik. Ama parlamento içinde olanlar sıcak bakmadı. Kimisi kahve içmeye gelirler diye dalga geçti." dedi.

Afyonkarahisar'da vatandaşlardan referandumda 'evet' yönünde oy vermelerini isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çetelere karşı arkamızda mısınız? Bu kirli tezgahlara karşı arkamızda mısınız? 12 Eylül'de demokrasi mücadelesinde yanımızda mısınız? 12 Eylül'de darbelere, çetelere ve karanlık güç odaklarına karşı evet mi? Şimdi soruyorum rahatsız onlar var. Milletin anayasasına evet mi?" diye konuştu.

CHP, MHP ve BDP'nin anayasa paketine destek vermeyen ruh üçüzü olduğunu vurgulayan Başbakan, SP ve BBP'nin kampanyaya gerekli desteği verdiğini belirtti.

Sendika ve odalardan hala kanaatini açıklamayanlar olduğunu, 12 Eylül darbe anayasasına karşı olduğunu söyleyen bazı odaların kendilerinin yanına geldiklerinde farklı konuştuklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Bu odalar bu süreci desteklediklerini açıklayamıyorlar. Acaba iktidar buradan güç kazanır mı endişesi taşıyorlar. Bizim derdimiz ileri demokrasi. Bugünlerde ortaya çıkmayacaksınız da ne zaman ortaya çıkacaksınız? Yıllarca 12 Eylül edebiyatı yaptılar. 12 Eylül'de idam edilmiş gençleri 12 Eylül mağdurlarını istismar ettiler. Şimdi kendilerini inkar ediyor CHP'nin kuyruğuna takılıyor MHP. Ülküdaşlarına en ağır hakaretleri etmekten zavallı demekten, uşak demekten kaçınmıyorlar." ifadesini kullandı.

Anayasa kitapçığı ile yemek kitapçığını birbirine karıştırdılar    

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandumda hayır mitingleri için Türkiye'yi dolaştığını, ancak anayasa değişikliğiyle ilgili vatandaşlara birşey anlatmadığını söyledi.

Erdoğan, "Malatya'ya gidiyor, bu anayasada kayısıyla ilgili bir şey var mı? Giresun'a gidiyor fındıkla ilgili birşey var mı? Rize'ye gidiyor benim memleketime, çayla ilgili birşey var mı? Bunlar anayasa kitapçığı ile yemek kitapçığını birbiriyle karıştırdılar. Çünkü bunlar hiçbir zaman memleket hayrına olan bir konuda biraraya gelmediler. Ama bakın bu konuda biraraya geldiler. CHP, MHP, BDP, Yarsav ve malum medya hepsi ittifak ettiler. Ve memleket hayrına bunların hiçbir hizmeti yok." şeklinde konuştu.

Muhalefetin, AK Parti iktidarıyla ilgili olarak yalan söylemlerde bulunduğu savunan Başbakan Erdoğan, "Aynaya bak aynaya. Biraz da ağzından çıkanları kulağın duysun. Mesleğinizi gelip de AK Parti'nin genel başkanında aramayın. O meslek size ait. Benim memur kardeşlerimi de rencide etme. Memur olduğun dönemde, SSK Genel Müdürü'yken 8 yıl, 9 yıl SSK hep zarar etti. Ne yaptın sen orada? Kimleri oralara doldurdun? İhale yolsuzlukları ne oldu? Bunların neticesinde SSK zarar etti. Sen onların hesabını ver. Siz rahatsınız. Neden? Şu anda yargı reformuyla ilgili niye rahatsız bunlar? CHP'nin, SHP'nin iktidar olduğu dönemlerde yargıya doldurdukları dönemde yargıya doldurdukları insanların sayısı 3 binin üzerinde. Oraya doldurdukları insanların şimdi emeklilikleri geliyor diye bunları rahatsız ediyor. Onlar atama yaptılar. Bizim dönemimizde aynı şekilde aynı mevzuatla biz yargıya eleman alacaktık, hemen Danıştay müdahale etti. Odaya kamera koyacaksınız dedi. Ama bunlar kameralı odalara alınmışlar. Kamera şakasını iyi bilirler. Bunlar gizli kameraları iyi bilirler. Birbirlerini de indirirken, işte eski genel başkan, yeni genel başkan. Bay Kemal, hani sen aday olmayacaktın. Hani böyle bir durumun yoktu. Eski genel başkanını gittin ziyaret ettin. Çıkar çıkmaz aday değilim dedin. Ama ertesi gün hemen aday oluverdin. Nasıl oldu bu iş? Bunun dürüstlük neresinde? Sen onu söyle. Gelip de bana dürüstlük dersi verme. Biz ne aldatan olduk, ne aldanan olduk. Bizim geçmişimiz bugünümüzün teminatıdır. Her şey ortada."

Afyonkarahisar'da anamuhalefet partisini sert bir dille eleştiren Başbakan, "CHP'nin eski genel başkanı zaten Meclis'e bir kere uğradı. O çok meşgul olduğu için ancak bir kere uğrayabildi. Yeni genel başkanı geldi ama oy kabinine girip hayır diyemedi." dedi. 

cihan



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,841 µs