En Sıcak Konular

'Gerçek ülkücüler EVET diyecek'

8 Ağustos 2010 11:35 tsi
'Gerçek ülkücüler EVET diyecek'
MHP ve Türk Ocağı kurucularından Sabri Öğe: İnanıyorum ki bütün gerçek ülkücüler, 12 Eylül'de göğsünü gere gere evet diyeceklerdir.

MHP ve Türk Ocağı kurucularından Sabri Öğe, "Devlet Bey ve herkes bilsin ki ülkücüler, köle yahut uşak değil; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür şerefli insanlardır.

Üç buçuk 'akl-ı evvel' istedi diye, onların arkasına düşüverecek, millet menfaatini satacak insanlar değillerdir. İnanıyorum ki bütün gerçek ülkücüler, 12 Eylül'de göğsünü gere gere evet diyeceklerdir." dedi.

MHP ve Türk Ocağı kurucularından Sabri Öğe, edep dışı ifadelerin hiçbir zaman ülkücüye bulaşmayacağını, ancak olsa olsa söyleyenleri tarif edeceğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım'ın, referandumda evet diyecek olan ülkücüler için 'İçimize fitne sokmak isteyen Tayyip Erdoğan'a bunlar köpeklik yapıyorlar.' diye hakaret etmesine tepkiler devam ediyor.

MHP ve Türk Ocağı kurucularından Sabri Öğe, açıklamasında, Recai Yıldırım'ın, ülkücülere saldırırken tam da kendisine yakışan bir ifade kullandığını dile getirdi. Öğe, bu sözleri tekzip etmediğine göre beyanın doğru olduğunu ifade ederek, "Uslub-u beyan, aynıyla insandır." dedi.

"Bir insanın konuşma üslubu ne ise onun seviyesi de kişiliği de odur." diyen Öğe, Yıldırım'ın ağzından çıkan edep dışı ifadelerin hiçbir ülkücüye asla bulaşmayacağını, ancak olsa olsa kendisini tarif edeceğini kaydetti. Yıldırım'ın bu ifadelerinin, kendilerini ne kadar da haklı çıkardığını anlatan Öğe, "Biz, 'bunlar ülkücü değildir' demiyor muyduk? Biz ülkücüler, İslam ahlak ve faziletini ilke edinmişizdir. Ahlak sahibi bir insanın ağzından, bu iğrenç ifadeler çıkabilir mi? Bunların, ülkücülükle uzaktan yakından bir alakaları yoktur. Şu hale bakınız; Genel Başkan Yardımcısı bu olan bir partinin, ne seviyesi, ne saygınlığı olur? Lokman Abbasoğlu çok doğru söylüyor: 'MHP, işgal altındadır.'" dedi.

MHP yöneticilerinin, muhtevadan, seviyeden, hayadan mahrum beyanlarını işittikçe, acılar içinde kaldığını vurgulayan Öğe, "Bir ömür verdiğim, binlerce arkadaşımın uğrunda canını feda ettiği dava kimlerin eline kalmış?" diye sordu.

"BAHÇELİ HİMAYE EDİYOR"

Birazcık haya varsa Yıldırım'ın özür dilemesi gerektiğinin altını çizen Öğe, Bahçeli'nin, Yıldırım'ın sözleri karşısında sessiz kalmasına da tepki gösterdi.

Günlerdir Devlet Bahçeli'nin, yardımcısının ağzından çıkan utanç verici ifadelerle ilgili bir işlem yapıp tavır koyup koymayacağını beklediğini dile getiren Öğe, şöyle devam etti:

"Fakat nafile. Daha önce sayın Sadi Somuncuoğlu'na karşı yapılan ahlaksızlığı himaye ettiği gibi, bunu da himaye ve tasvip etmiş görünüyor. Eski hukukumuz sebebiyle, kendisine fazla birşey söylemek istemiyorum. Dostça uyarıyorum: Silkinip kendine gelsin, etrafını temizlesin. Siyasetini, düşmanlık ve kin üzerine değil, ülke sevgisi üzerine bina etsin. Ecevit ile kurmuş olduğu koalisyonun yanlışlığını, sonuçta, ortakları ile birlikte hep beraber batacakları uyarımın nasıl doğru çıktığını hatırlasın. Bir de Devlet Bey ve herkes bilsin ki ülkücüler, köle yahut uşak değil; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür şerefli insanlardır. Üç buçuk 'akl-ı evvel' istedi diye, onların arkasına düşüverecek, millet menfaatini satacak insanlar değillerdir. İnanıyorum ki bütün gerçek ülkücüler, 12 Eylül'de göğsünü gere gere evet diyeceklerdir." 

cihan



Bu haber 1,193 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,940 µs