En Sıcak Konular

‘Başbuğ kendini kurtarmak istiyor’

8 Ağustos 2010 10:02 tsi
‘Başbuğ kendini kurtarmak istiyor’

İlker Başbuğ'un Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral Hasan Iğsız'ın atanması konusundaki ısrarına ilginç yorum...

Emekli Yarbay Tevfik Diker, Genelkurmay Başkanı Orgneral İlker Başbuğ'un Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na (K.K.K) Hasan Iğsız'ın atanması konusundaki ısrarını, "Kendisini koruyacak veya kollayacak bir komuta katı için gayret sarf ediyor'' şeklinde değerlendirdi.

Yaptığı yazılı açıklamada, 30 Ağustos'ta emekliye ayrılacak Başbuğ'un Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevi için Iğsız'da ısrar etmesinin manidar olduğunu belirterek şunları kaydetti:

''Org. Başbuğ' a giderayak askeri tarihi kısa bir gözden geçirmesini öneririm. Org. Başbuğ, askeri tarihimizi incelediğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile 1.Genelkurmay Başkanı ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün albay rütbesinde getirildikleri makamları görecektir. Bununla şunu demek istiyorum. TSK'da sadece Org. Hasan Iğsız yok, daha başka nice general, amiral ve albaylar vardır. 2010'da yani NANO çağında Genelkurmay Başkanı ve K.K.K. atamasında Anayasa ve yasalarla belirlenen usullere rağmen asker kanadının dayatmaları nedeniyle bir kriz yaşanıyorsa bunun bir özel maksadı olmalı. Bence bu maksat 12 Eylül referandumunu etkilemek ve 'hayır oyu' cephesini genişletmektir. Çünkü referandumda 'evet' çıkarsa Genelkurmay Başkanları ve kuvvet komutanlarının Yüce Divan' da yargılanmaları mümkün olacaktır. Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, 'Millete Komplo Belgesi' için 'Bu bir kağıt parçasıdır', 'Lav silahları için' ise 'İçi boş borudur' diyerek ne yazık ki bazı Ergenekon şüphelisini hukuk karşısında korumaya çalışmıştır. Referandumda 'evet' çıkması halinde Başbuğ' un emekliliğinde Yüce Divan' da yargılanma olasılığı vardır. Başbuğ' un takındığı tutum ve davranışlara baktığımda bu olasılıklara karşı kendisini koruyacak veya kollayacak bir komuta katı için gayret sarf ettiğini söyleyebiliriz.''

Petek: Yakalama  kararı infaz edilir

Emekli Cumhuriyet Başsavcısı ve Hukukçular Derneği Üyesi Reşat Petek, Türkiye'de normal vatandaşa karşı işleyen hukukun bazı kesimlere karşı işlemediğini belerterek Balyoz soruşturması sürecindeki hukuk işleyişini eleştirdi.

Edirne'de Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen "Güçlü Türkiye İçin Güçlü Evet" konulu konferansa katılan Petek, darbe anayasası nedeniyle hukukun bazı kesimlere işlemediğini vurguladı. "Hepsi sütten çıkmış ak kaşık gibi mi? Yoksa işlenen suçlara rağmen yargılama yolunu kapatan bir mekanizma mı var" diye soran Petek şunları söyledi:

"Mahkeme kararıyla suç işlediği mahkeme kararıyla ortaya konan ve hakkında yakalama kararı verilenler 15 gündür derdest edildi mi? Normal bir vatandaş için bir yakalama kararı olsaydı herhalde bir operasyon düzenlenir mahkemeye teslim edilirdi. Hukuken yapılması gereken de budur. Ama şimdi emeklisi ile muvazzafı ile ordu evinde barınak oluşturulmuş, hukuk devletinde herkesin saygı göstermesi gereken mahkeme kararı infaz edilmiyor. Ondan sonra kamuoyu aptal zannedip bu millete diyorlar ki, yakalama kararı tebliğ edilmedi de onun için derdest edilmiyor. Yakalama kararı tebliğ edilmez infaz edilir. Tebliğ olunan davetnamedir. Yakalama kararını güvenlik birimi infaz eder. Gelmezse zorla getirilir. Peki siz bunun uygulandığını görüyor musunuz? Hayır. Uygulamayanlara bir hesap sorulabiliyor mu? Hayır" dedi.

bugün



Bu haber 1,098 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs