En Sıcak Konular

YAŞ'ta bir skandal atama daha!

8 Ağustos 2010 09:32 tsi
YAŞ'ta bir skandal atama daha! Genelkurmay, ihanete karışan tuğgenerali Heron komutanı yaptı...

'Heronları düşürelim, çok zayiat veriyoruz' konuşmasında adı geçen Tuğgeneral Mustafa İlhan'ın insansız hava araçlarının bağlı bulunduğu Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üssü'ne komutan olarak atandığı ortaya çıktı.

Bugün gazetesinde yer alan habere göre skandal atama, bu yılki Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) toplantısında yapıldı.

'Adamlarımız' denilen PKK'lılara zayiat verdiği gerekçesiyle Heronların düşürülmesinin istendiği telefon görüşmeleri büyük tepki çekerken yeni bir skandal daha gündeme geldi. Telefon kayıtlarında izinsiz yurtdışına çıktığı ve teröristleri evinde sakladığı bilgisi verilen Hava Kuvvetleri Plan Program Daire Başkanı Tuğgeneral Mustafa İlhan, YAŞ toplantısında Diyarbakır 8. Ana Jet Üs komutanı olarak atandı. İlhan'ın atandığı birliğin ilginç yanı ise Batman'da konuşlu insansız hava araçlarının (Heron) da bu birliğe bağlı olması.

İhanet konuşmasını yapan subayların telefon kayıtlarında Mustafa İlhan'la ilgili iki şok iddia yer alıyordu. İlhan'ın birçok kez 'izinsiz yurtdışına çıkış' yaptığı ve terör örgütü DHKP-C üyesi akrabasının cezaevindeyken adres olarak İlhan'ın kaldığı askerî lojmanları gösterdiği aktarılıyordu. Yasalara göre Genelkurmay'dan izin almadan yurtdışına çıkan askerî personel hapisle cezalandırılıyor ve bu ceza ertelenmiyor. Bu suçtan dolayı birçok askerî personelin hapis cezası aldığı vurgulanıyor. Ayrıca izinsiz yurtdışına çıkan personelin terfi ettirilmemesi gerektiği de kaydediliyor.

İlhan'ın terörist yakınını evinde sakladığı iddiasıyla ilgili olarak da TSK mensupları ve yakınları hakkında güvenlik soruşturması yapıldığını kaydeden kaynaklar, güvenlik soruşturmasında olumsuz bir durumla karşılaşılan subayın incelemeye alındığını belirtiyor. Bu subayların durumu temize çıkıncaya kadar, değil terfi etmesi hassas görevlere dahi verilemeyeceği kaydediliyor. MİT tarafından tespit edilen ve Genelkurmay'a gönderilen 'ihanet' görüşmesinin başlangıcında iki subay arasında, "İlhan Komutan' olarak nitelendirilen kişinin sorununun çözülmesi için para konuşması yapılıyor. İlhan Komutan'ın dosyasını kapatanların temiz ve iyi iş yaptığı belirtilen konuşmada ciddi risk alındığı da vurgulanıyor. Konuşmanın devamında ise Bugün gazetesinin gündeme getirdiği Heronların düşürülmesine ilişkin skandal görüşme gerçekleşiyor.



Bu haber 818 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,133 µs