En Sıcak Konular

Paksoy: Biz de darbe anayasasına karşıyız

7 Ağustos 2010 14:57 tsi
Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Kilis, Gaziantep, Adıyaman'da referandum çalışması yapan 8 kişilik MHP heyeti, Elbistan'da da temaslarda bulundu.

Elbistan'da gruplar halinde esnafları gezen partililer, daha sonra Foto Üstel Düğün Salonu'na geçti. Heyetin başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Ali Işıklar, burada referandum çalışması ile ilgili bilgi verdi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy ise MHP'nin yeni anayasa için çalıştığını; ancak destek görmediğini ifade etti. Paksoy, "Darbe anayasası deniyor. Darbe anayasasına biz de karşıyız. Ama bu darbe anayasasına 1982 yılında yüzde 92 oy verildi. İnanın bu darbe anayasasına karşıyım diyenlerin yüzde 95'ı oy verdi. Riyakarlık ediyorlar. Bu yüzde 92 oyu kim verdi? Herkes verdi, biz vermedik. Şimdi darbe anayasasından bahsedenlerin yüzde 95 i oy verdi. 27 madde ile sanki darbe anayasasını değiştirecekler." diye konuştu.

Paksoy, şöyle devam etti: "Daha önce 84 madde değişti. Israrla üzerinde durdukları geçici 15. madde. Bu madde ne? 1980 İhtilaliniı yapanların dokunulmazlarının kaldırılması ve yargılanması. Bunun üzerinden 30 sene geçti. Hukukçular bunların yargılanması mümkün değil, zaman aşımı oldu dediler. Biz anayasa değişiklik çalışmalarında, madem bunların yargılanmasını istiyorsunuz dedik ve bununla ilgili önergeler verdik. AK Partili milletvekilleri önergeyi kabul etmediler. Bunlar şekli bir kaldırma. Bunların yargılanması falan olmayacak."

Genel Başkan Yardımcısı Ali Işıklar ise bu zamana kadar gelinen siyasi süreci özetledi ve 'hayır' oyu istedi. Kilis eski Milletvekili Mehmet Nacar da darbe anayasasına karşı oldukları gibi Tayyip anayasasına karşı olduklarını belirtti.

(CİHAN)



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,452 µs