En Sıcak Konular

'Wiki-Leaks İsrail’in ta kendisidir!'

7 Ağustos 2010 08:45 tsi
'Wiki-Leaks İsrail’in ta kendisidir!' Son günlerde yayınladığı dosyalarla dünyanın gündemine oturan wikileaks.com adlı site büyük tartışma konusu oldu. ABD’li ünlü yazar Gordon Duff, wikileaks’i İsrail’in maşası olmakla suçluyor.

Timeturk'un özel haberine göre, WikiLeaks’in kuyruklu bir yalan olduğunu söyleyen Gordon Duff, “Lütfen herkes bu siteye gitsin ve her şeyi okusun. Ben hava durumlarında daha güvenilir bilgiler gördüm” diyerek WikiLeaks yerden yere vuruyor.

Sitenin gerçekte yazılması gereken önemli şeyleri yazamadığını iddia eden Duff, “Bütün gazeteciklere sızıntı haberler gelir, biz bunların çoğunu yazdırmayız bile. Bazılarına güvenemeyiz. Bazıları çok tehlikelidir. Bazıları açıkça gayrı meşrudur. Bazıları bas bas bağırarak İsrail’e hizmet ediyordur” diyor.

Mossad’ın Jerusalem, Fox News’e, CNN’e, Washington Post, London Times gibi gazetelere benzer hikâyeler göndererek kullandığını belirten ünlü yazar Gordan Duff, WikiLeaks, Pakistan ve ABD’yi zora sokarak Hindistan’ı kontrol altına alma girişimi olarak da değerlendirdiği ilginç ve çarpıcı makalesini ‘timeturk.com’ okurları için tercüme ettik.

*Gordon Duff: Vietnam’da görev yapmış eski bir kıdemli ordu mensubudur. El Cezire gibi birçok TV ve radyoda yorumculuk yapmaktadır. Yazdığı makaleler haber servisleri tarafından tüm dünya ölçeğinde yayınlanan ünlü bir yazardır. BM’de diplomatlık yapmakta olup ana uzmanlık alanı savunma ve ordu konularıdır. Afrika ve Ortadoğu’da birçok ülke hükümetlerine politik ve ekonomik danışmanlık yapıyor. Halen Afganistan ve Pakistan’da yoksulluk ve küresel şiddeti önlemek için bir ekonomik kalkınma projesi üzerinde çalışıyor.



Bu haber 1,525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,873 µs