En Sıcak Konular

Bahçeli: Cumhurbaşkanı konuşuyor, Türkiye karışıyor

6 Ağustos 2010 22:58 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kırıkkale'deki konuşmasında, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuştukça Türkiye karışıyor" dedi.

Partisinin il teşkitaltı tarafından düzenlenen referandum mitingine katılmak için Kırıkkale'ye gelen MHP Lideri Bahçeli'yi partililer Köse Petrol Tesisleri önünde karşıladı. Bahçeli, konvoy eşliğinde Zafer Caddesi üzerinde bulunan Kızılkanat İş Merkezi önüne kadar geldi. Burada araçtan inen Bahçeli, esnaflarla tokalaşıp dertlerini dinledi. Esnaf sohbetinin ardından Cumhuriyet Meydanı'na gelen Bahçeli partililere seslendi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 10 Mart 2009'da bir yurtdışı gezisinde 'Türkiye'de iyi günler olacak' sözünü hatırlatan Bahçeli, "Şimdi aynı Cumhurbaşkanı 3 Ağustos 2010 tarihinde YAŞ üyelerine verdiği yemek sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile görüşmesinden sonra yaptığı basın açıklamasında 'Herşey normal, sıkıntı yok' diyor. Şimdi düşünüyorum.? Cumhurbaşkanı her şey iyi olacak dedi, terör tırmandı. Türkiye'nin her tarafındaki iller işgal edilir duruma geldi. Sokaklar molotof kokteylleriyle yakılıyor. Arabalar yok ediliyor. İnsanlar sokağa çıkamıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şimdi kalkıyor her şey normal diyor. 3 gündür silahlı kuvvetler komutansız kalmış durumda. Ne yapıyorsun sayın Cumhurbaşkanı? Krizin ve kargaşanın şifresini sen mi kullanıyorsun? Ortaya koyduğun bir şifre midir? Bir şey konuşuyorsun Türkiye karışıyor. Ne oluyor?" dedi.


BU GECE BİTSİN

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başsız durumda olduğunu belirten Bahçeli, bazı devletlerin bu durumu gözlediğini, bu gece yeni Genelkurmay Başkanının atanması gerektiğini ifade etti. 'Silahlı kuvvetlerle oynamak, ateşle oynamaktır' diyen Bahçeli, "Dünyanın küresel güçleri bizleri izliyorlar. Bu oyuna gelmemek lazım. Cumhurbaşkanı ve başbakan şunları söylemesi gerekir, 'Silahlı kuvvetlerin değerli üyeleri. Şu an gece gündüz terörle mücadele veriyorsunuz. Çektiğiniz sıkıntıyı ve verdiğiniz şehitleri biliyoruz. Yarında ne olacağı belli değil. Bu YAŞ kararında A komutan yada B komutan olur. Yargı yoluyla komuta heyetini zaafiyete uğratacak davranışı önlemek için size komuta heyetini kendinize göre tanzim etmenizi istiyoruz. Silahlı kuvvetlerin en bilgili, en iyi yetişmiş, en iyi harp tekniğe sahip, cesaretli ve akıllı komutanlardan bir heyet oluşturunuz. Gelecek günler karanlık gözüküyor. Önce terörün kökünü kazıyın, sonra Türkiye'yi güvenlik altına alın' demeleri gerekiyor. Deniliyor ki, Başbakan 'Silahlı kuvvetlere karşı savaş kazanmış' silahlı kuvvetlere karşı savaş kazanmak mümkün mü? Türkiye'nin iki büyük kurumu, sen kazandın, ben kazandım gibi yoldaşların basın yoluyla tahriplerine kapılmamaları lazım. Bu gece bu işi bitirin, yarının ne olacağını kimse bilemez." diye konuştu.


BEYAZ GÖMLEĞİ ÖNCEDEN DE GİYDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Beyaz gömleği giydim' sözüne değinen Bahçeli, "Başbakan önceden de gömlekler giydi. Şu an giydiği gömleğin önünde ABD, arkasın da ise AB yazıyor." dedi.

Bahçeli, sözlerinin sonunda referanduma değendi ve herkesin mutlaka seçimlere katılarak evet yada hayır oyu kullanmasını istedi.

cihan



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs