En Sıcak Konular

'Hayır demek, daha fazla demokrasiye hayır demektir'

6 Ağustos 2010 20:21 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, 12 Eylül de yapılacak referandumla ilgili olarak, "Referanduma hayır demek daha fazla demokrasiye hayır demektir." dedi.

Referandumu anlatmak için Muğla'ya gelen Abdülkadir Aksu, Özel İdare Toplantı salonunda bir konuşma yaptı.

Konuşmasında AK Parti'nin iktidara geldiği dönemden itibaren Türkiye'nin güçlendiğini kaydeden Aksu, "Sonuna kadar özgürlük ve demokrasi için çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. İktidara geldikten sonra içeride ve dışarıda büyük hamleler yaptık. Türkiye'yi içine kapanan, pasif bir ülke olmaktan çıkardık. Türkiye'yi her alanda daha iyiye götürmek için çalışıyoruz. Demokrasi milletin gözbebeğidir. İnsan hakları özgürlük için sadece iktidarın kafa yormaması gerekiyor. Muhalefetin de kafa yorması gerekiyor. Ama bizde farklı bir muhalefet var. AK Parti'nin evet dediğine onlar hayır, ak dediğimize kara diyor. Demokrasiye hayır demenin anlamı olabilir mi. Referanduma hayır demek daha fazla demokrasiye hayır demektir." diye konuştu.

1982 Anayasası'nın, yazıldığı günden itibaren tartışma konusu olduğuna dikkati çeken Abdülkadir Aksu, "1982 Anayasası hem ruhu hem de sözü demokratik, özgürlükçü, hukukun üstünlüğünden yana değil. 1982 Anayasası milletin özgürlüğünden, yasama, yürütme, yargı ve en önemlisi aziz milletimizden korkar. Anayasalar bir toplumsal sözleşmedir. Ama 1982 Anayasası bir toplumsal sözleşme değildir. Darbecilerin darbe adına yaptığı bir devlet anlaşmasıdır. 1982 Anayasası'nın felsefesi bozuktur. Türkiye 1982 yılında hazırlanan anayasa nedeni ile özlenen bir anayasaya kavuşamamıştır." ifadelerini kullandı.


Aksu, halkın daha refah bir hayat sürebilmeleri için böyle bir anayasa değişikliğine gittiklerini belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

"Anayasa değişikliğini kendimiz için partimiz için istemiyoruz. Aziz milletimiz için istiyoruz. Geleceğimiz istikbalimiz çocuklarımız için istiyoruz. Çocuklarımızın daha refah bir hayat sürmesi için demokrasi standartları yüksek bir ülkede yaşayabilmeleri için, özgürlük alanları daha geniş bir ülkede yaşayabilmeleri için istiyoruz. Kısacası ülkemizin gerçek anlamda büyük Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacak hamleleri gerçekleştirmek için biz bu hamlelere önem veriyoruz. Ve bu referanduma evet diyoruz."

Aksu, 1982 Anayasası'nın 5. anayasa olduğunu, ama en çok tartışılan bir anayasa olduğunu söyledi. Anayasa taslağı hazırlanırken bugüne kadar hazırlanan diğer taslakların da incelendiğini belirten Aksu, şunları söyledi: "Biz bu anayasa taslağını bugüne kadar Meclis'e sunulmuş bütün taslakları inceleyerek hazırladık. Meclis'e ne kadar taslak sunulduysa kimin hazırladığına bakmadan bu taslağı hazırladık. Ama ne gariptir ki Meclis'teki üç parti bu konu görüşülürken bir hizaya geldiler. İki parti oylamaya katılmadı. Oylamaya gelince meclisi terk ediyorlar. Bunun adına da demokrasi diyorlar. Katılmamakla oyunun renklerini belli ediyorlar. Bu arada milletimizin bu anayasa taslağına evet diyeceğini fark ettiler. Madem millet istiyor biz dışarıda kalmayalım diye entrikalar çeviriyorlar. Bu değişim arzusunun önüne kimse geçemez. CHP, BDP ve MHP'nin tabanı bu anayasa oylamasında evet diyecektir. Çünkü milletimizin değişime daha fazla vakit kaybetme tahammülü yok. Milletimiz ve geleceğimiz için daha yüksek bir demokrasi anlayışı istiyoruz. Sloganımız sevdamız millet kararımız 'evet'."
 
cihan

 



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,317 µs