En Sıcak Konular

30 STK daha 'evet' diyeceğini açıkladı

6 Ağustos 2010 19:11 tsi
30 sivil toplum kuruluşundan oluşan Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı ziyaret ederek, 12 Eylül'de referanduma 'evet' diyeceklerini açıkladılar.

Platformu temsilen Başkan Büyükaslan'ı ziyaret eden Memur-Sen, Gökkuşağı Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Kültür Vakfı ile İHH temsilcileri; Adıyaman'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri olarak uzun süreden beri bir araya geldiklerini, milletin değerlerini öne çıkarmak, hassasiyetlerini paylaşıp gündeme getirmek adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirttiler.

Platform heyeti adına açıklamada bulunan Memur-Sen İl Temsilcisi Gaffari İzci, "Bugünlerde bir referandum süreci yaşanıyor. Milletimizin geleceği, Türkiye'nin sivilleşmesi ve demokratikleşmesi adına, evet diyen sivil toplum örgütleri tertip komitesi olarak bazı ziyaretlerde bulunalım dedik. Ziyaret edeceğimizin başında yerel yönetimi temsil eden belediyemiz var. Bu vesileyle sayın başkanımızı ziyaret ettik. Kanaatini aldık. Referandumu siyasi bir referandum olarak algılamıyoruz. Herhangi bir parti adına kesinlikle tavır ve tepki koymuyoruz. Particilik ya da siyaset asla yapmıyoruz. Siyaset yapmak siyasetçilerin işidir. Türkiye'nin sivilleşmesi ve sorunların çözümü adına, sivil iradenin etkin ve aktif olması adına referandumun bizi yakından ilgilendirdiğini düşünüyoruz. Sivil otoritenin aktivitesi adına evet dememiz gerektiğini düşünüyoruz. Soruna, sivilleşme mi yoksa statükonun devamı mı diye bakıyoruz." dedi.

12 Eylül'de gerçekleşecek olan referandumu anayasa için bir halk oylaması olarak gördüklerini dile getiren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise şöyle dedi: "Referanduma gidecek olan anayasa paketinin, herhangi bir siyasi partiye ait olduğunu görmüyoruz. 2007 genel seçimlerinde halkımızın hür iradesiyle seçilen milletvekillerimiz, asli vazifeleri olan yasama görevlerini yerine getirmiş ve sivil bir anayasa paketi hazırlamışlardır. Paket 12 Eylül günü referanduma sunulacak. Takdir vatandaşlara bırakılacak.

Bizi ziyaret eden Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, hazırlanan anayasanın herhangi bir partinin değil, milletin anayasası olduğunu beyan etmektedirler. İşin aslı da budur. 82 Anayasası sıkıyönetim baskısı altında oylanmıştı. Ama önümüzdeki 12 Eylül'de oylamaya sunulacak olan anayasa paketi, tamamen halkın hür iradesiyle şekillenecek. Bu anlamda milletimizin evet diyeceklerini umuyoruz."

cihan



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,960 µs