En Sıcak Konular

Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na 'kahverengi' eleştirisi

6 Ağustos 2010 19:06 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hayırda hayır vardır' sözünü eleştirdi.

Arınç, "Başka bir yerde bir cevher daha ortaya attı. 'Hayır oyunun rengi kahverengi, kahvenin rengi de kahverengi, bir kahvenin kırk yıl hatırı var, bizi unutmayın, oyunuzu hayır diye kullanın.' diyor. Nasıl bir mantık bu?" diye sordu.
Ankara'dan Karabük'e giderken Bolu'nun Gerede ilçesine uğrayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gerede İlçe Belediyesi'ni ziyaret etti. Arınç, cuma namazını kıldıktan sonra ilçe merkezindeki çay bahçesinde toplanan vatandaşlara hitap etti.

"Millet ne derse onu başınızın üstünde taşırsınız. 'Evet' derse 'eyvallah' derseniz. 'Başka türlü karar verdim' derse de millete küsülmez, millete sırt dönülmez." diyen Arınç, bazı partilerin seçimlere bile katılamadığına dikkat çekti. Arınç, şimdiye kadar millete yamuk yapmadıklarını dile getirdi. CHP ve MHP'nin çıkıp 'hayır' deyin demesini eleştirerek, "Bu partiler, bağırıp çağırıyor. Hatta suçluyor, korkutuyor." ifadelerini kullandı.

Arınç, şöyle devam etti: "Kemal Bey7in buna söylediği, 'Saygı ifadesi diye söylüyorum Kemal bey' diye. Söylediği nedir? 'Hayırda hayır vardır' diyor. Başka bir yerde bir cevher daha ortaya attı. Hayır oyunun rengi kahverengi, kahvenin rengi de kahverengi. Bir kahvenin kırk yıl hatırı var. Bizi unutmayın. Oyunuzu hayır diye kullanın. Nasıl bir mantık? Merhum Abdülhamit Han için söylenen aslında çok yanlış olan bir şey vardır. Aklıma o geliyor. Abdülhamit Han döneminde ülke bölünmeye, parçalanmaya başlanırken istihbarata da çok önem verilirdi. Ama onu sevmeyenler şöyle bir fıkra uydururlar. Parkta iki kişi oturmuş konuşuyorlarmış diyelim. Biri demiş ki, 'bulutlar geldi' öbürü demiş ki 'yağmur yağacak.' İstihbaratçılar da varmış orada, hemen almışlar adamları götürmüşler. Ya bizim suçumuz nedir? Parkta oturduk. Siz havada bulut var demediniz mi, birisi de yağmur yağacak demedi mi? Ne var bunda? Yağmur yağarsa yerde su birikmez mi? Yerde su birikirse ördek yüzmez mi? Yüzer. Ördeğin burnu uzun değil mi? Abdülhamit'in de burnu uzun, sen ona ördek demek istedin. Şimdi bu mantıkla kahvenin rengi kahverengi mantığı da birbirine uyuyor. Ne Abdülhamit'e uyan bir insandı, ne de içtiğimiz keyfine doyamadığımız orta kahvenin tadı böyle saçma sapan bir izah değildi."

Arınç, anayasanın bir yemek kitabı olmadığını dile getirdi. Arınç, bir otelde öğle yemeği yedikten sonra Karabük'e hareket etti.
 
cihan

 

 



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,302 µs