En Sıcak Konular

Binbaşı Güngör zorla getirildi

6 Ağustos 2010 18:27 tsi
Temizöz davsı olarak da bilinen faili meçhuller davasına tanıkların ifadeleri damga vurdu.

Güneydoğu'da 90'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayet ve kayıplarla ilgili açılan davanın öğleden sonraki duruşmasında 1995 yılında Silopi Jandarma Sınır Bölük Komutanı olan Serdar Güngör tanık olarak dinlendi.

Muğla'da görev yapan Jandarma Binbaşı Güngör, mahkemenin aylardır davetine rağmen gelmeyince bugün zorla getirildi. Mahkeme, Güngör'ün Abdullah Elfeti'nin öldürülmesi olayı ile ilgili bilgisine başvurdu.

Abdullah Elfeti'nin 1995 yılında kaybolmasının ardından oğlu Mesut Elfeti'nin kendilerine başvurduğunu belirten Binbaşı Güngör, kendilerinin sınır güvenliğine baktıkları için adli olayları Silopi İlçe Jandarma Komutanlığı'na yönlendirdiğini söyledi.

Sınır birliklerinin, adli olaylarla hiçbir görevinin olmadığını belirten Göngör, "Sınır hattında köyler vardı. Bizim birlik oraya yakındı. O yüzden bir olay olduğunda bize geliyorlardı. Bizim hiçbir adli görevimiz yoktu. Görevimiz, sınırdaki kaçakçılık olayları ile PKK'nın geçişini önlemekti." dedi.

Abdullah Elfeti'nin kaybolması olayı ile ilgili araştırma yaptıklarını, ancak bunun adli değil, daha çok kaçakçılık yönünden olduğunu anlatan Güngör, o dönemdeki olayda sorumluluğun kendilerine ait olmadığını kaydetti. Güngör, zorla getirildiğini belirterek, mahkeme heyetinden masraflarının karşılanmasını talep etti. Mahkeme heyeti Güngör'e 400 TL ödeyeceğini belirtti.

"EŞİM ASKERE GİDECEKTİ ÖLÜME GÖTÜRDÜLER"

Cizre'de karınca yuvasının bulunduğu bir ağaca bağlanarak öldürülen Mustafa Aydın ve Mehmet İlbasan olayı ile ilgili olarak da İlbasan'ın eşi Kadriye Yılmaz tanık olarak dinlendi.

Eşi İlbasan ile Aydın'ın karınca yuvasının bulunduğu bir ağaca bağlandığını ve üçgün boyunca dövüldüklerini ve Temmuz sıcağında bekletildiğini belirten Yılmaz, "Bir yudum su bile vermeden öldürdüler. Bunu yapanlar arasında korucular da vardı." dedi.

Koruculardan Suphi Göngör'ün kayınbabasına gelerek damadının Cemal binbaşının elinde olduğunu ve bırakılması için yardımcı olabileceğini anlatan Yılmaz, "Suphi Güngör eşimin Cemal binbaşının elinde olduğunu söyledi. Eşimin bırakılması için bir keçi istedi. Kayın babam iki keçi ve bir miktar para verdi. Bu paranın ne kadar olduğunu bilmiyorum. Keçileri Cemal binbaşıya götürük kestirmek için verdik." diye konuştu.

Eşinin ve Mustafa Aydın'ın cenazelerinin nerede olduğunu hala bilmediğini dile getiren Yılmaz, "Eşim askere gitmek için 300'e yakın koyununu sattı. Parasını almak için gitti ancak bir daha geri gelmedi. 16 yıldır bu olayı araştırıyorum ama daha da cenazesini bulamadım." şeklinde konuştu.

Bu arada, Yılmaz'ın ifade verdiği sırada sanık avukatları savcının koltuğunda olmadığını belirterek, yargılamanın suç olduğunu ve yargılamanın durdurulması talebinde bulundu. Bunun üzerine mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.

AVUKATLAR TARTIŞTI

Duruşma sırasında, Cemal Temiöz'ün 1970 yılında aşiretler arası bir husumet nedeniyle işenen bir cinayeti tanık Şık'a sorması gerginliğe neden oldu. Mağdur avukatları sorunun yargılamayla ilgisinin olmadığını belirtirken, sanık avukatları da duruma itiraz etti. Avukatlar arasında yaşanan kısa tartışma mahkeme başkanın uyarısıyla sonlandı. Mahkeme başkanı, tartışmanın devam etmesi durumunda avukatları dışarı çıkartacağı uyarısında bulundu.

cihan



Bu haber 930 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,942 µs