En Sıcak Konular

'Geçti eski günler'

6 Ağustos 2010 17:52 tsi
'Geçti eski günler' Bülent Arınç: "Geçti eski günler. Artık ülkeyi halkın seçtiği hükümetler yönetecek. Eğer halk beğenmezse sandığa gidip değiştirecek"

Ankara’dan Karabük’e giderken Bolu’nun Yeniçağa ilçesini ziyaret eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, belediye binası önünde Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Yeniçağa Kaymakamı Bilal Yavaş, Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Yeniçağa Belediye başkanlığını ziyaret eden Arınç, daha sonra ilçe merkezindeki bir çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti.

Türkiye’de hükümetlerin kansız, darbesiz, cuntasız, hilesiz ve hurdasız seçimlerle el değiştireceğini kaydeden Arınç, "Ak Parti’yi beğenmezseniz, ’pak partiye’ oy verirsiniz. Onu beğenmezseniz başkasına oy verirsiniz. Sandığa gidecek olan sizsiniz. Hükümetleri düşürecek olan sizsiniz" dedi.

Arınç, "8 yıldır ortaya çıkartılan her belge, her bilgi, her telefon dinleme, açılan her dava ve dava sırasında sorgulanan insanların söyledikleri, AK Parti’nin iktidarına karşı bir takım kişi ve grupların hazımsızlık içinde olduğudur. Hayıflanıyorlar, üzülüyorlar. Biz de dik durarak, izzetimizi, milletimizi, şerefimizi, milletimizden aldığımız emanetle sonuna kadar yere düşürmeden tutuyoruz" şeklinde konuştu.

"ARTIK ÜLKEYİ HALKIN SEÇTİĞİ HÜKÜMETLER YÖNETECEK

" Türkiye’de eski günlerin geride kaldığını söyleyen Arınç, "Geçti eski günler. Artık ülkeyi halkın seçtiği hükümetler yönetecek. Eğer halk beğenmezse sandığa gidip değiştirecek. Hükümetleri düşürecek olan, sizsiniz. Egemenlik milletindir. Millet, egemenlik hakkını sandığa giderek, oyunu kullanarak yerine getiriyor. Biz size güveniyoruz. Nerede olursak olalım bizim işimiz millete hizmet etmek" dedi.

1982 Anayasası’nın bugüne kadar 17 kez değiştirildiğini hatırlatan Arınç, konuşmasında şunlara yer verdi: "Değiştirile değiştirile 70 maddeyi buldu. Artık tanınmaz hale geldi.

Biz görevimizi yaptık. Referandum milletimizin önüne geliyor. İyi şeyler var.

Vatandaşa güven var. Milletin dediği neyse onu kabul ediyoruz. Millet bu bürokrasiden şikayetçiyse ’Kamu Denetçisi’ kuruyoruz. Artık mahkemelere gitmesine gerek olmayacak.

Yüksek Askeri Şura kararlarına karşı yargı yolunu açıyoruz. HSYK kararlarına yargı yolu açıyoruz. İşçilerin ve memurların önlerini açıyoruz.

Yapmadığımız yok. Şehitler için, dul ve yetimler için kadınlarımız ve çocuklarımız için yeni haklar getiriyoruz. Onları güçlendiriyoruz.

Referandumdan ’hayır’ çıkarsa anayasa yapılması güçleşebilir. MHP’nin, CHP’nin, BDP’nin tavrı Türkiye’de daha yüksek oylarla karşılık bulursa, bundan sonra anayasa yapılması güçleşebilir. Bundan sonra bu hükümetin karşısındaki güçler maalesef koalisyon beklentisi içerisinde. Türkiye’nin siyasetinde tekrar huzursuzluğu, karmaşayı, kavgayı getirebilirler. Bu ihtimalleri de göz önüne alarak oyunuzu en iyi şekilde kullanacağınızı biliyoruz." Millet için güzel bir anayasa değişikliği yaptıklarını anlatan Bülent Arınç, "Bizden önce de yapıldı, biz de yaptık. Belki bizden sonra da yapılacak.

Çünkü bu anayasa artık yama tutmuyor. 1982 Anayasası bir darbe ürünüydü.

Özgürlükler kısıtlanmıştı, demokratik haklar elimizden alınmıştı. Şimdi halka güvenen ve gücünü halktan alan bir iktidar var. ’Milletimin önünü açacağım, milletime yeni haklar vereceğim bunun için de anayasayı değiştiriyorum’ diyor.

Hiç endişe etmeyin bu Anayasa sizin menfaatinize. Onun ’hayır’ demesine bunun çıkıp ’hayır’ demesine hiç aldırış etmeyin. Esasen onlara bakarak bu işin ne kadar güzel olduğunu da anlayabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Referandumdan "hayır" çıkması durumunda hiçbir şeyin değişmeyeceğini de belirten Arınç, "Hayır çıkarsa hiçbir şey olmaz. Bundan sonra da yeni bir anayasa yapmak için çalışmalarımıza devam ederiz" dedi.



Bu haber 817 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,584 µs