En Sıcak Konular

Selvi: Başbakan’ın suç duyurusunu dikkate alın

6 Ağustos 2010 17:07 tsi
CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP yöneticilerinin ismini vererek, 27 Nisan bildirisine destek vermekle suçladığı yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, kendi ismini de telaffuz ettiğini söyledi.

Selvi, “Buradan yargı mensuplarına sesleniyorum. Başbakan’ın suç duyurusunu dikkate alarak hakkımda gerekli hukuki işlemi bir an önce başlatmalıdırlar. Hukukun üstünlüğüne daima inanmış bir kişi olarak bundan hiçbir rahatsızlığım olmayacağı gibi dokunulmazlık zırhının arkasına sığınmayacağım konusunda da tüm kamuoyu önünde söz veriyorum” dedi.

Selvi yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın, 6 Ağustos 2010 Perşembe günü Denizli’de yaptığı konuşmaya dikkat çekti. Selvi, Erdoğan’ın CHP ve yöneticilerinin isim vererek 27 Nisan bildirisine destek vermekle suçladığı şeklindeki konuşmasını hatırlatarak, kendisinin de bu yönde ismini telaffuz ettiğini belirtti.

12 Eylül 1980 darbesinin acısını çekmiş, bedelini bizzat ödemiş bir kişi olarak her türlü darbeye karşı olduğunu dile getiren Selvi, aynı şekilde sivil darbeye karşı olduğunun da herkes tarafından bilinmesini istedi.

Selvi Başbakan Erdoğan’ın yaptığı konuşmaya vurgu yaparak, yargı mensuplarına çağrıda bulunarak Erdoğan’ın kendisi hakkında yaptığı suç duyurusunu dikkate almalarını istedi. Selvi şöyle dedi:

“Başbakan’ın suç duyurusunu dikkate alarak hakkımda gerekli hukuki işlemi bir an önce başlatmalıdırlar. Hukukun üstünlüğüne daima inanmış bir kişi olarak bundan hiçbir rahatsızlığım olmayacağı gibi dokunulmazlık zırhının arkasına sığınmayacağım konusunda da tüm kamuoyu önünde söz veriyorum. Dava açılır açılmaz TBMM Başkanlığından dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep edeceğim. Buradan Başbakan’a ve AKP’ye de çağrıda bulunuyorum. Eğer Başbakan’ın kamuoyu önünde ileri sürdüğü iddiasında samimiyetin, dürüstlüğün kırıntısı dahi varsa, dedikoduya, iftiraya dayalı karalama yapmadığını göstermek istiyorsa konunun yargıya taşınabilmesi için dokunulmazlığımın kaldırılması konusunda engelleme yapmayacaklarını, gerekli desteği vereceklerini tüm kamuoyu önünde açıklamalıdırlar. Aksi takdirde müfteri durumuna düşecekler.”



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,973 µs