En Sıcak Konular

Heron skandalına suç duyurusu

6 Ağustos 2010 16:32 tsi
Genelkurmay Başkanlığı'nın sorumlulardan hesap sormak yerine görüntülerin basına sızmasıyla ilgili soruşturma başlatmasının ardından Hantepe baskınındaki Heron olayıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, kamuoyunu rahatsız eden Hantepe baskınındaki Heron olayıyla ilgili olarak Bolu'nun Gerede İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Çevik, Gerede Savcılığı'nın kabul ettiği dilekçede şüpheli olarak, "Tümgeneral Gürbüz Kaya, Hakkari 3. Taktik Tümen Komutanlığı yetkilileri, alt ve üst hiyeraşik yapılanmadaki görevliler, Gener Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, araştırma sonunda tesbit edilebilecek diğer şüpheliler, ayrıca Balyoz, Kafes, 27 Nisan, 28 Şubat, Ayışığı, Ergenekon, Heron ve ihanet sanıklarına 65. maddeyi uygulamayanlar" yer aldı.

Dilekçede şuç olarakta şunlar sıralandı: "Terör çıkartarak ve devam ettirerek törerden ve terör ticaretinden rantlanmak, adam öldürmek, adam öldürmeye teşebbüs etmek, halkı askerlikten ve vergi vermekten soğutmak, hukuku ve kanunlara alenen uymamak ve uymamayı teşvik etmek, ihanet, nüfus kullanarak haksız kazanç, görevi ihmal, görevi kötüye kullanmak, suçu, suçluyu gizlemek, suça iştirak, kanunları uygulamayarak teröre yardım ve yataklık, anayasal düzeni değiştirmeye darbeye teşebbüs etmek ve edenlere yardım etmek, delilleri karartmak, halkı kin ve nefret ve düşmanlığa sevketmek. Çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak. Kamu malına zarar vermek ve zarar verenlere yardımcı olmak. Kaosa sebep olmak, insanları korkutmak. Ekonomik ve toplumsal krizlere sebebiyet verenlere yardımcı olmak. Anayasının 2, 4 ve 10 maddesinde, anayasanın değiştirilmez maddelerini değiştirmek ve uygulamak."



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,469 µs