En Sıcak Konular

Şahin'in YAŞ yorumu: Boş kalmaz

6 Ağustos 2010 15:30 tsi
Şahin'in YAŞ yorumu: Boş kalmaz TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ve ardından yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, "Türkiye’de hiç bir makam boş kalmaz, merak etmeyin" dedi.

Antalya Kundu’daki Adalet Bakanlığı Tesisleri’nde dinlenen TBMM Başkanı Şahin, cuma namazını Güzeloba Camisinde kıldı. Şahin, namaz çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şahin bir gazetecinin, "YAŞ kararları tartışılıyor, Kara Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanlığına atama yapılamadı, istifa eden komutan var, ne düşünüyorsunuz" şeklindeki sorusunu, "Türkiye’de hiç bir makam boş kalmaz, merak etmeyin" diye yanıtladı.

Başka bir gazeteci de, "Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün fezleke hazırladığı ve fezlekede CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’ın da isminin geçtiği belirtiliyor. Fezlekenin TBMM’ye gönderileceği söyleniyor. Fezleke size gelirse kararınız ne olur" diye sordu.

Şahin bu soruya da şu karşılığı verdi: "Böyle bir şey gelirse Adalet Bakanı’nın kanalıyla gelir. Biz de onu ilgili komisyona havale ederiz. Meclis Başkanı olarak benim görevim bundan ibarettir. Bir-iki gündür ben de takip ediyorum. Böyle bir soruşturmanın açıldığına ilişkin kesinleşmiş bir bilgiye sahip değiliz. Cumhuriyet Başsavcısı da (Yetki bendedir, böyle bir şey varit değildir) dedi. Dolayısıyla bu konunun fazla ciddi olduğu kanaatinde değilim." Şahin, aynı gazetecinin, Baykal’ı kastederek, "Yıllarını bu işe vermiş birisine böyle bir şey yapılması hakkında ne düşünüyorsunuz" şeklindeki sorusu üzerine de, "Savcılar ve yargıçlar ellerindeki dosya muhteviyatına göre işlem yaparlar. Dolayısıyla bunlarla ilgili doğru bir değerlendirme yapmak isabetli olmaz" diye konuştu.

Cami çıkışında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan TBMM Başkanı Şahin, bir vatandaşın koruma polislerini işaret ederek, "Bizi size yaklaştırmıyorlar. başbakana bile daha fazla yaklaşıyoruz" diye yakınması üzerine, vatandaşları yanına çağırarak, tokalaştı, sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Kaynakçılık yaptığını ve işsiz olduğunu söyleyen bir vatandaş da Şahin’den, iş bulma konusunda yardımcı olmasını istedi. Şahin, Ankara Ostim’deki birçok dükkanda "kaynakçı aranıyor" ilanları olduğunu belirterek, "Onlar da eleman bulamıyorlar" dedi. Vatandaş Şahin’e, "Ama şartları iyi değil" cevabını verdi.

Bir vatandaş da Antalyalı bir askerin Dicle’de şehit edildiğini söylemesi üzerine, "Evet şehidimiz var. Başımız sağolsun" dedi.

Bir vatandaş da, "Heronlar yukarıda geziyor ama bir şey olmuyor" dedi.

Şahin de bu sözlere, "Şimdi Heronlar dersek işin içine başka şeyler girer. O konuya girmeyelim. Biz bu vatan için asırlardır hep şehit veriyoruz. Hepimiz çok üzülüyoruz" diye konuştu.

TBMM Başkanı Şahin, daha sonra cami yardım sandığına bir miktar para attı.



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,413 µs