En Sıcak Konular

Balyoz'da 'yakalamaya' itiraz sürecinin önü açıldı

6 Ağustos 2010 15:20 tsi
'Balyoz Davası'nda 12. Ağır Ceza Mahkemesi, hakkında yakalama kararı çıkarılan aralarında emekli orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu 9 sanığın, reddi hakim talebinin reddine itirazı reddetti.

Balyoz Davası'na bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi 23 Temmuz 2010 tarihinde 102 sanık hakkında da yakalama kararı çıkartmıştı. Bu karar üzerine 31 sanığın avukatı, kararı veren hakimlerin reddini istemişti. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen reddi hakim talebi dilekçeleri incelenmesi için bir üst mahkeme olan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Kararı inceleyen mahkeme heyeti, avukatların reddi hakim talebinin reddine oy birliği ile karar vermişti. Red kararının ardından 31 sanık içinde bulunan 9 sanık avukatı aracılığıyla bir üst mahkeme olan 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak reddi hakim talebinin reddine itiraz etti. İtirazları değerlendiren 12. Ağır Ceza Mahkemesi, reddi hakim talebinin redddine itirazı reddetti.

İTİRAZLAR DA OY BİRLİĞİYLE REDDEDİLDİ

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Emekli Orgeneral Çetin Çetin Doğan, Emekli Oramiral Özden Örnek, Emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk'unda aralarında bulunduğu 9 sanık 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne reddi hakim taleplerinin reddine itiraz etmişti. 12 Ağır Ceza Mahkemesi kararında, 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararda usulsüzlük ve isabetsizlik görülmediği gerekçesiyle itirazları oy birliğiyle reddetti.

DOSYA 11. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE

Bu kararın çıkmasının ardından dava dosyaları yakalama emrine itirazları değerlendiren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Dava dosyasını önce duruşma savcıcı Celal Kara inceleyerek mütalasını verecek. Ardından ise heyet 102 sanık hakkında çıkarılan yakalama kararına itirazları değerlendirerek karara bağlayacak.



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs