En Sıcak Konular

DİSK'le CHP arasında Anayasa'ya hayır dayanışması

6 Ağustos 2010 13:41 tsi
DİSK 'B-anayasaya Hayır' adıyla kampanya başlatıyor.

CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğu'nu ziyaret eden DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, anayasa değişikliği referandumuyla ilgili başlatacakları kampanyanın ilk afişlerini İzmir'de kamuoyuyla paylaştı. Çelebi, anayasa değişikliği ile ilgili 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumda halkı 'Hayır' oyu vermeye çağırdı.

Türkiye'nin referandum süreciyle birlikte ciddi bir kutuplaşmaya itildiğini, "Hiçbir Anayasa değişikliğinde toplum bu kadar kutuplaştırılmamıştı" sözleriyle savunan Çelebi, kendilerinin de 12 Eylül anayasasının değiştirilmesini istediklerini ancak daha kapsamlı ve bütün tarafların uzlaştığı bir anayasa metnini arzu ettiklerini söyledi. Çelebi, "Referandum süreci bu noktaya getirilmemeliydi. İktidarın 'ben yaptım oldu' anlayışı ile Türkiye kutuplaştı. Türkiye'de şu anda ciddi bir kutuplaşma ve ayrımcılık var. Anayasa oylaması dışında başka bir noktaya çekiliyor. Çok acımasızca bir saldırı başlatılmış durumda. Bizim irademiz zaten ortada. Biz dengelere oynamayız, tavrımız nettir. Biz DİSK olarak irademizi ortaya koyuyor ve 'Hayır' diyoruz" dedi.

Düzenleyecekleri miting, eylem ve kampanyaya desteğini vurgulayan Çelebi, sözlerini, "Bu, AKP iktidarının iktidarda kalıp kalmamasıyla ilgili bir süreç. Halkın buna göre oy kullanacağını umuyorum. Tüm işçiler, çalışanları, emekten yana olanları, gerçek aydınları ve halkı Türkiye'yi bu Anayasa cenderesinden kurtarmaya çağırıyorum. Herkesi düzenleyeceğimiz Hayır kampanyalarına katkı vermeye çağırıyoruz" şeklinde sürdürdü.

CHP ile çok daha canlı bir ilişki sürdüreceklerini de sözlerine ekleyen Çelebi, "Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi ile çok daha canlı ilişki sürdürme konusundaki irademizi de daha net ortaya koyuyoruz. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yaptığı konuşma da emekçilere umut aşılamıştır. Emeğe yüzünü dönen bir CHP ile daha iyi ilişkiler yürüteceğiz" diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu da, Çelebi'nin nezaket ziyaretinden ve kendilerine destek vermesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı konuşmasında, düşüncelerini, "Ülkemiz açısından önemli günler yaşıyoruz. Karşılıklı dayanışmamız daha da artacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Referandum sürecini DİSK yine özetlemiş, B-anayasa demiş. Kendilerinin yaptığı bu Anayasa değişikliğinden Hayır çıkacak." şeklindeki sözleriyle açıkladı.

cihan



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,944 µs