'Bizim Çocuklar'a terfi | " /> 'Bizim Çocuklar'a terfi | "/>

En Sıcak Konular

'Bizim Çocuklar'a terfi

6 Ağustos 2010 08:16 tsi
'Bizim Çocuklar'a terfi

YAŞ'ta Poyrazköy iddianamesinde "Bizim Çocuklar" diye bahsedilen Deniz Albaylar Şafak Yürekli ve Fahri Can Yıldırım terfi ettirildi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında terfi sırasındaki Balyoz sanığı 11 general hakkında işlem yapılmazken, adı iddianame ve soruşturmalarda geçen bazı ilginç isimler ise terfi ettirildi. Poyrazköy İddianemesi'nde yer alan belgelerde "Bizim çocuklar" denilen Deniz Albay Şafak Yürekli ve Deniz Albay Fahri Can Yıldırım tuğamiralliğe terfi ettirildi. Ergenekon sanıklarından ele geçirilen belgelerde ve iddianameye giren skandal notlarda Deniz Kuvvetleri'nin komuta yapısının bu isimler üzerine bina edileceği bilgisi yer alıyor. İddianamedeki şok suçlamalara rağmen Yürekli ve Yıldırım'ın terfi ettirilmesi manidar bulunuyor.

ALT KADEMEDE YAPILANMA

Yürekli ve Yıldırım hakkında Ergenekon sanıklarından ele geçirilen belgelerde ve Poyrazköy İddianamesi'nde yer alan skandal notlarda çok çarpıcı ifadeler yer alıyor. Poyrazköy İddianamesi'nin 1 numaralı sanığı olan emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın bilgisayarından şifrelenmiş olarak ele geçirilen "Gündemlerim" adlı belgede Yürekli ve Yıldırım'la ilgili olarak "2009-2010 yılındaki top adaylarımız Şafak Yürekli, Fahri Can Yıldırım, Levent Görgeç ilgililere iletilsin... -Şafak ve Fahrican Y. bizim çocuklardan, kuvvet bunların terfisi üzerine bina edilecek, alt kadememizdeki yapılanmamız için bu iki isim çok önemli. Fahri Can, Güneydoğu kökenlileri temsil edecek" şeklinde notlar bulunuyor. Ayrıca dijital ortamdaki bu skandal notların 'en son kaydedici'sinin Şafak Yürekli olduğu da bilişim uzmanlarının tespitleriyle iddianamede yer buluyor.

İLK TERFİYE GÖRGEÇ’E

2009'a ait olduğu anlaşılan notlarda, ilk terfinin geçen yıl Levent Görgeç'in tuğamiralliğe yükseltilmesiyle hayata geçirildiği görülüyor. Görgeç de tıpkı Yürekli gibi Poyrazköy iddianamesi'nin sanıkları arasında bulunuyor. Son YAŞ'ta listedeki diğer iki ismin terfisinin yapılarak nottaki hedefe ulaşıldığı anlaşılıyor.

15 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Tuğgeneralliğe yükseltilen Şafak Yürekli, Poyrazköy iddianamesinde sanık olarak yer alıyor ve 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaya devam ediyor. İddianamenin delillerinden biri olan ihbar mektubunda Yürekli'nin bu plana her türlü desteği verdiği, Ergenekon'a ait özel dosya ve gündemleri elinde tuttuğu iddia ediliyordu. İddianamede İşçi Partisi ve Ergenekon terör örgütü ile ilgili bağlantılı olduğu vurgulanan Yürekli'nin hazırladığı askeri gizlilik dereceli belgeler, Ergenekon sanıklarından ele geçirildi.

BALYOZ'DA DA İSİMLERİ VAR

Yürekli ve Yıldırım'ın adı Balyoz soruşturmasında ele geçirilen belgelerde de geçiyor. Balyoz Darbe Planı'ndaki 'Öncelikli ve Özellikli Görevlendirme Listesi'nin 14. sırasında Yıldırım yer alırken 18. sırasında ise Yürekli'nin adı bulunuyor. Balyoz sanığı eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek tarafından hazırlandığı bilirkişi raporuyla tespit edilen belgede, darbe planının başarıya ulaşabilmesi için imkan ve kabiliyetinden yararlanılacak kilit personel'in isimleri yer alıyor. Darbecilerin en güvenliği kişilerden oluşan bu liste darbe öncesi ve sonrası el konulacak kamu görevlerine getirilecek personelden oluşuyor. Ayrıca Yıldırım'ın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki kadrolaşma planının bir parçası olan Deniz Yıldızı Projesine de danışmanlık yaptığı savcılık tarafından tespit edildi.

bugün



Bu haber 1,001 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,673 µs