En Sıcak Konular

CHP, ihraç kararını geri aldı

4 Ağustos 2010 19:44 tsi
CHP Parti Meclisi'nde alınan kararla daha önce partiden ihraç edilen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak partiye geri alındı. Daha önce de Solak'a destek çıkan meclis üyeleri affedilmişlerdi.

CHP Parti Meclisi toplantısında bir süre önce partiden ihraç edilen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak hakkındaki karar geri alındı. CHP parti meclisi toplantısında Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak hakkındaki karar geri alındı.Başkan Solak genel başkan ve genel sekreter başta olmak üzere alınan kararrda emeği geçen herkese teşekkür ederken, kararı mutlulukla karşılağını ve kimseye kırgın olmadığını söyledi.

Hatırlanacağı gibi daha önce Çiğli Belediye başkanlık seçiminde, partinin adayı Şeref Bektaş'a karşı aday olan Metin Solak AK Partili üyelerin desteği ile başkanlığa seçilmişti. CHP İzmir İl Başkanı Rifat Nalbantoğlu ise Solak'ın partiden ihraç istemiyle Merkez Yürütme Kurulu'na sevk etmişti. Solak'ı destekleyen 4 CHP'li belediye meclisi üyesinin de İl Disiplin Kuruluna gönderilmişkti. Nalbantoğlu, yaptığı açıklamada, CHP İl Yönetim Kurulu'nun akşam saatlerinde olağanüstü toplanarak, Çiğli'de yapılan belediye başkanlığı seçimlerini değerlendirdiğini belirtmiş, Metin Solak'ın AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla belediye başkanı seçildiğini ifade ederek, ''Herkes yaptığının sonucuna katlanmalı'' demişti. Nalbantoğlu, belediye başkanı seçilmesinden dolayı Solak'ın Merkez Yürütme Kurulu'na kesin ihraç istemiyle sevk edildiğini, meclis üyeleri Muhlis Yıldırım, Önder Özdemir, Mesut Akın ve Emine Belge'nin de İl Disiplin Kuruluna kesin ihraç istemiyle gönderildiğini kaydetmişti.

Bundan bir süre önce Solak'a destek verip seçilmesini sağlayan üç meclis üyesi Yüksek Disiplin Kurulu(YDK) kararı ile ihraç edilmişti. İtiraz eden meclis üyeleri Mesut Akın, Önder Özdemir ve Muhlis Yıldırım hakkında yeni bir karar verilmiş ve YDK, partiden ihracını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığı gerekçesi ile üç meclis üyesini de birer yıllık kınama cezası vererek partiye iade ettmişti. İadede Nalbantoğlu'nun yerine gelen ve yaklaşan genel seçimler öncesi kadrolarda fire vermek istemeyen İl Başkanı Ekrem Bulgun'un, YDK'ya görüş bildirerek üyelerin partide kalmasında önemli rol oynadığı öğrenilmişti. CHP'den ihraç edilen Başkan Solak da aynı kararın kendisi için de verilmesi yönünde umutlarının artırdığını söylemişti.

(CİHAN)



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,201 µs