En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun tutarsızlıkları

4 Ağustos 2010 17:14 tsi
Kılıçdaroğlu'nun tutarsızlıkları "Diyelim ki Kılıçdaroğlu, başbakan oldu ve ordu içinde bir cuntacı kliğin başa geçmek üzere organize olduğunu gördü. Siyaset olarak buna müdahale etmeyecek mi?"

Fatih Altaylı, bugün HaberTürk gazetesinde yayınlanan köşe yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dikkat çeken tutarsızlıklarına işaret etti. Yazısından ilgili kısım:

Belki başında bulunduğu partinin genetiğinden kaynaklanıyor, bilmiyorum ama tavırlarında bazı tutarsızlıklar görüyorum.

En net örnek, 27 Nisan Muhtırası’yla ilgili sözleri. Bunun, dönemin Genelkurmay Başkanı ile Başbakan arasında yapılmış bir uzlaşma sonucu, AKP’ye güç kazandırmak için verildiğini söyledi.
Elde bir kanıt, bir belge olmadan böyle bir şey söylemenin yanlışlığı bir yana, 27 Nisan Muhtırası başta CHP’nin o günkü yönetimi olmak üzere AKP muhalifi geniş çevreler tarafından “olumlu” bulunmuş, hatta alkışlanmıştı. Eğer Kılıçdaroğlu’nun dediği gibiyse, yani bu muhtıra AKP’ye seçim kazandırmak için planlanmış bir komploysa demek ki, CHP ve AKP karşıtı olduğunu söyleyen çevreler de bu komplonun bir parçasıydı.
Kılıçdaroğlu böyle bir iddia ortaya atıyorsa o zaman parti içinde de bir özeleştiri yapılmasını sağlamak zorundaydı. O gün ordunun, AKP’ye “ayar verdiğini” düşünüp mutlu olanlar, bugün niye tam tersi bir noktadalar açıklamak zorundadır.
Bir diğer garabet ise Kılıçdaroğlu’nun, Yüksek Askeri Şûra ile ilgili söylediği, “Siyasetçiler TSK içindeki atamalara karışmamalı, elini çekmeli” sözü.
Bu da söylenecek bir laf değil.
Diyelim ki Kılıçdaroğlu, başbakan oldu ve ordu içinde bir cuntacı kliğin başa geçmek üzere organize olduğunu gördü. Siyaset olarak buna müdahale etmeyecek mi?
Bence Kılıçdaroğlu böyle diyeceğine, “Eğer ordu içinde gerçekten darbe yanlıları var ise bunların temizlenmesi konusunda Sayın Başbakan’a her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki, elindeki bilgileri, belgeleri bizimle paylaşsın. Demokrasi adına onun yanında oluruz” demeliydi. Hatta bir adım daha ileri gidip, “Ordu içindeki cunta kalıntıları var ise bunu temizlemek için yargı ile TSK’yı karşı karşıya getirmek yanlıştır. Bunu siyaset eliyle yapmak gerekir” diye de eklemeliydi.
Dediğim gibi, bu demokrasiyi içselleştirmekle ilgili bir şey.
Bir anda olmuyor.



Bu haber 1,266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,902 µs