En Sıcak Konular

Suikast 'gerçekse', bölgeyi karıştırır

4 Ağustos 2010 13:26 tsi
Suikast 'gerçekse', bölgeyi karıştırır İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’a suikast girişimi bölgeyi karıştıracak. Ankara Lübnan sınırında çıkacak daha büyük çatışmaların eli kulağında olduğu düşüncesinde. Kaygılar diğer başkentlerle paylaşıldı. İran’ın yanıt vermesinden endişe ediliyo

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad bir suikast girişimini açıkçası ucuz atlattı. Ortadoğu basınına yansıyan bilgilere göre Hamedan kentinde halka hitap etmek üzere konvoyuyla yol alan Ahmedinecad’a el bombalı saldırıda bulunuldu. Saldırıda ölen yaralanan olmazken saldırganın yakalandığı belirtildi.

Bu saldırı doğrudan Ahmedinecad’ı hedef alıyor. İran daha önce de pek çok kez devlet yöneticilerini suikaste kurban vermiş bir ülke. Geçtiğimiz yıl Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçağın düşmesiyle Devrim Muhafızları komutanlarının da bulunduğu üst düzey askerlerini kaybetmişti. İran’daki nükleer teknolojiyle ilgilenen mühendislerin de suikastçıların hedefi olduğu biliniyor.

BBC'nin haberine göre, Ahmedinejad geçen hafta yaptığı bir açıklamada, kendisinin İsrail tarafından planlanmış bir suikast planının hedefinde olduğunu söylemiş, "Ziyonistlerin, kiralık askerler vasıtasıyla" bu suikastı gerçekleştirmeye çalışacağını da belirtmişti.

Ancak bu kez kartlar üst perdeden açılıyor. İran Cumhurbaşkanı doğrudan saldırının hedefi oldu. Her ne kadar şu an için İran resmi haber kanalları bu iddiayı yalanlasa da, bir çok kaynağın gerçekleştiğini iddia ettiği bu saldırı bölgedeki pek çok dengeyi derinden etkileyecektir. Zira Ankara bu saldırı sonrasında Ortadoğu’nun karışabileceğinden endişe ediyor.

Çünkü bu saldırının arkasında kim olursa olsun, İran saldırıyı ABD ya da İsrail destekli örgütlerin düzenlediğini düşünecektir. Cumhurbaşkanına yönelik bir saldırıya ise yanıt vermek isteyecektir. Bu saldırının, İsrail-Lübnan sınırında yaşanan çatışmanın ardından gelmesi dikkat çekici bulunuyor

İran’ın, İsrail’e yanıt vermek istemesi halinde bunu Lübnan’daki Hizbullah’la yapmaya çalışabileceği, Lübnan-İsrail sınırında daha büyük çatışmaların çıkabileceği, bölgenin karışabileceği endişesi taşınıyor.

Bu konuda hem bölgedeki hem de okyanus ötsi başkentler uyarılırken yapılan görüşmelerde itidal çağrısında bulunuldu.

Bu arada Ankara’da İsrail’in Mavi Marmara saldırısıyla köşeye sıkıştığı, bu sıkışıklıktan kurtulmak için kendisinin haklı konumda olacağı bir çatışmayı tetiklemek istediği yorumları yapılıyor.

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 1,324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,326 µs