En Sıcak Konular

YAŞ mağduru Balyoz'dan şikayetçi

4 Ağustos 2010 12:59 tsi
YAŞ mağduru astsubay, Balyoz sanıklarından şikayetçi oldu...

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla 2005 yılında TSK ile ilişiği kesilen eski Astsubay Mesut Göğebakan, Balyoz sanıkları tarafından hazırlandığı belirtilen 'ordudan atılacaklar' listesinde isminin geçmesi üzerine ordudan atılmasına neden oldukları gerekçesiyle Balyoz sanıklarından şikayetçi oldu. Görevde bulunduğu dönemde bazı komutanların darbe planının içeriğini benimsetmek amacıyla konuşmalar yaptığını ve talimatlar verdiğini belirten Mesut Göğebakan, kendisiyle birlikte ordudan atılan eski meslektaşlarına ulaşıp birlikte davaya müdahil olma talebinde bulunacaklarını söyledi.
Eski Astsubay Mesut Göğebakan, 2005 yılında disiplinsizlik gerekçe gösterilerek ordu ile ilişiği kesilen askerlerden biri. Balyoz soruşturması kapsamında ele geçirilen 'ordudan atılacak 832 subay listesi' adlı belgede adı geçen Göğebakan'ın isminin yanına 'takipte' notu düşülmüş. Bu belgenin ortaya çıkması üzerine Göğebakan, Balyoz sanıkları ve komutanı hakkında şikayetçi oldu. Göğebakan'ın şikayet dilekçesi Balyoz davasının ek klasörleri arasında yer aldı.

Göğebakan, dilekçesind,e suçlular arasında Çetin Doğan, görevde olduğu dönemdeki komutanı emekli Albay Turgut Atasoy ve arkadaşlarını gösterdi. Davaya müdahil olarak katılma isteğinde bulunan ve şikayetçi de olan Göğebakan, ordudan atılacaklar listesinde isminin yanına takipte notunun düşüldüğünü belirtti.

Göğebakan, dilekçesinde, "Soruşturma konusu darbe planlarının yapıldığı zaman dilimi içerisinde 3. Kolordu Muhabere Alay Komutanı olan emekli Muhabere Albay Turgut Atasoy tarafından komuta ettiği muhabere alayında darbe planı içeriğinin benimsetilmesi amacıyla her hafta tüm personele karşı yapılmakta olan pazartesi konuşmalarında ve subay-astsubay toplantılarında konuşmalar yapıyordu ve talimatlar veriyordu. Adımın bahsi geçen listeye eklenmesinin müsebbibi olan ve darbe planlarının uygulanmasında görev alan emekli Muhabere Albay Turgut Atasoy'dan ve diğer arkadaşlarından şikayetçiyim." dedi.

Şu an avukatlık yapan Göğebakan, kendisiyle birlikte ordudan atılan eski meslektaşlarına ulaşarak davaya müdahil olmalarını isteyeceğini söyledi. Göğebakan, "Çetin Doğan'ın etkili olduğu 2003-2006 döneminde ordudan atılan arkadaşlara ulaşmaya çalışıyorum. Bu arkadaşlarla birlikte 16 Aralık'taki duruşmaya topluca katılmayı ve müdahillik talebinde bulunmayı planlıyoruz." diye konuştu.

cihan




Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs