En Sıcak Konular

Pakistan Black Water’in çemberinde

4 Ağustos 2010 10:51 tsi
Pakistan Black Water’in çemberinde
Blackcwater'a bağlı 180 ABD 'Kobra' ajanının sessizce Pakistan'ın büyük şehirlerine girdikleri ortaya çıktı.

Pakistan bir tarafta tedhiş sıkıntısıyla baş etmeye çalışırken bir yandan da ülkenin büyük kentlerinde bulunan önemli siyasi ve dini şahıslara yönelik suikast saldırılarıyla mücadele veriyor. Ülkedeki en önemli gelişme dünyada kötü bir şöhret kazanan kuruluş Black Water’a bağlı  ‘Kobra’ adı verilen 180 Amerikan ajanın sessizce Pakistan’ın büyük şehirlerinden Lahor, Karaçi, İslamabad ve Koetta’da faaliyet göstermesi olarak görlüyor. 

Ülke basında çıkan haberlere göre, ABD’de bulunan Pakistan elçiliği tarafından çoğu ABD savunma ve güvenlik kurumlara bağlı 650 ABD vatandaşına bir yıllık süresiz giriş-çıkışl vizeler verildiği ortaya çıktı. Haberlerde ülkeye girmesi için verilen vizelerin kanuna gereken işlemleri göz ardı edilip verilmesi eleştiriliyor.

Kaynaklara göre, İstihbarat ajanlarına bu vizeleri ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton ve ABD özel temsilcisi Richard Holbrook’un Pakistan’a ziyareti ardından verilmiş.

Kaynaklar ayrıca Cumhurbaşkanı Asif Zerdari tarafından özel iznin çıkmasının ardından ABD’deki Pakistan elçisi Hüseyin Hakkani tarafından aralarında 200 askerin de bulunduğu 600 ABD gizli ajanına hemen vize verilmişti.

Güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgilere göre ABD’li bu ajanların bir kaç gün önce bahsedilen şehirlere giriş yapmaya başlamışlardı. Ve bir kaç gün içinde daha çok ‘Kobra’ istihbarat ajanlarının Pakistan’a geleceği bekleniyor.

Kaynaklara göre, görünürde ABD istihbarat ajanların Lahor’daki evliya türbesinde suikast saldırısının ardından ABD’nin kurumları koruma amacı için Lahor’a geldikleri bildirilse bile istihbarat ajanlarının çok sayıda ülkeye intikal etmesi ve Black Water’in büyük şehirlerde serbestçe faaliyet göstermesi uzmanlar tarafından ülkede daha büyük olayların başlamasının fitilini ateşleyecek.

dunyabulteni



Bu haber 969 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,388 µs