şok belgeler! | " /> şok belgeler! | "/>

En Sıcak Konular

Ek delil klasörlerinde şok belgeler!

4 Ağustos 2010 10:00 tsi
Ek delil klasörlerinde şok belgeler! 196 sanıklı 'Balyoz' davasının görüleceği İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, delil klasörlerini avukatlara dağıttı. 64 Nolu klasörde, emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın evinde yapılan aramalarda ele geçirilen belge ve dökümanların detaylarına yer verildi

Savcı Öz'ün imza sirküleri Doğan'ın konutundan çıktı

Planda imzası olduğu iddia edilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın askeri lojmanlardaki dairesinde yapılan aramada, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün imza sirkülerinin bulunduğu ortaya çıktı

196 sanıklı 'Balyoz' davasının görüleceği İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, delil klasörlerini avukatlara dağıttı. 64 Nolu klasörde,  Balyoz Harekat Planı'nı hazırlattığı ve altında imzası bulunduğu iddia edilen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın evinde yapılan aramalarda ele geçirilen belge ve dökümanların detaylarına yer verildi.

NEJAT BEK'E 3 ARTI SORUSU
- Kalasörlerdeki bilgilere göre, Çetin Doğan'ın 22 Şubat 2010 günü gözaltına alındığında Konaklar Mahallesi Org. İzzet Aksalur Caddesi General Lojmanları 4. Blok No: 1'deki askeri lojmanlardaki konutunda polis tarafından yapılan aramada,  çalışma odasında 40 GB kapasiteli hard diske ve dizüstü bilgisayara el konuldu. Dizüstü bilgisayarda 'Unknown_Parameter_Value' adlı dosyada Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'e ait bazı belgeler bulundu. Bu belgelerde içeriğinde Savcı Zekeriya Öz'e ait imza sirküleri çıktı.

-  Delil klasörlerinde 'Balyoz' soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan ve YAŞ'ta terfi alması beklenen generaller arasında bulunan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek'in ifade tutanakları da yer aldı. Balyoz Harekat Planını'nın hazırlandığı iddia edilen tarihte tümgeneral rütbesinde olan Nejat Bek, 'Balyoz Planı'yla ilgili soruları 'Böyle bir plandan haberim yok' şeklinde yanıtlıyor. Korgeneral Bek'e savcılar tarafından sorulan sorular arasında, 'İstihbarat Başkanlığı' isimli klasördeki listede, düşünce bölümünde adının yanına kırmızı renk ile üç artı işareti konulmasının anlamı ve bu işaretin 'Balyoz Harekat Planı'nın uygulayacak ve bir askeri müdahalede görev alacak kişilerin belirlenmesi için mi konulduğu soruluyor. Bek ise bu soruya, 'Bu listenin kim tarafından ve nasıl hazırlandığını bilmiyorum.  İsmimin karşısındaki üç artı (+++) işaretinin ne anlama geldiğini ben bilmem. Ancak bu işaretlerin tamamı 1. Ordu'da görevli generallerin yanına konulduğunu müşahede ettim' yanıtını veriyor.

DARBELER KIYASLANDI
- Ek klasörlerde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı darbeler tarihi ve geçmişte yaşanan darbelerle 'Balyoz Planı'nın kıyaslaması da bulunuyor. Çetin Doğan liderliğindeki cuntanın gerçekleştirmeyi planladığı 'Balyoz' darbe planının geçmişte yaşananlardar farklı olmadığı vurgulanıyor. Ülkeyi kaos ve kargaşa ortamına sürüklemek içi cami bombalama, uçak düşürme eylem hazırlıklarının yapıldığının belirtildiği raporda, halkı sokağa dökmek için planların yapıldığının altı çiziliyor. Bu planların yapıldığı sırada medyada haberler yaptırıldığı, darbeyi halkın gözünde masum çalıştıkları vurgulanıyor.

- Raporda, 1980 darbesinde dönemin Genelkurmay Başanı Kenan Evren'in yıllar sonra söylediği 'Şartların olgunlaşmasını bekledik', 28 Şubat sürecinde dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in 'Demokrasiye balans ayarı yaptık' sözlerine de yer veriliyor.

Org. Fırtına'ya 'alçak uçuş' sorusu
Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, klasörlere giren savcılık ifadesinde, 27 Ekim 2004'te uçakların Başbakan'ın evinin üzerinden alçak uçuş yapmasıyla ilgili soruyu şöyle yanıtlıyor: Cumhuriyet Bayramı Provaları için 20-30 kadar uçaktan oluşan bir merasim kurumu, hipodromdan geçiş rotası nedeniyle alçalırken Başbakan'ın evinin bulunduğu yerdeki caminin minaresine çarpmış. Bununla ilgili bilgiler hava trafik kontrol merkezlerine önceden bildirilir, gelişi güzel alçalma söz konusu değildir.

'TUTUKLAMA MECBURİ DEĞİL'
'Balyoz Planı'yla ilgili gözaltına alınan ve konumları gereği başsavcı vekili tarafından sorgulanmaları gereken emekli kuvvet komutanları Özden Örnek ve İbrahim Fırtına'nın ilk ifadelerinin ardından serbest bırakılma gerekçeleri de ek klasörlere girdi. Başsavcı vekili Turan Çolakkadı imzasının yer aldığı yazıda, 'Mevcut delillere göre CMK'nın 100. maddesindeki tutuklama şartlarının tam olarak bulunmadığı gibi, bulunsa bile tutuklama işleminin mecburi olmayıp, takdiri olduğu nazara alınarak şüpheliler Özden Örnek ve İbrahim Fırtına serbest bırakılmışlardır' denildi.

SUGA'DAKİ İMZA BANA AİT
Emekli Oramiral Özden Örnek ise, klasörere giren ifadelerinde, 2000 yılında Kuzey Deniz Saha Komutanı iken 'Suga' planına imza attığını bu planın 2006'da kalktığını belirtiyor. Savcı tarafından gösterilen 'Suga Harekat Planı'nı ise daha önce duymadığını belirten Örnek, Suga'nın anlamını ise 'Denizcilik terimidir, sıkmak, boşunu almak anlamına gelir' şeklinde yanıtlıyor.

akşam

 

 




Bu haber 1,098 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,606 µs