PKK'ya kaldı | " /> PKK'ya kaldı | "/>

En Sıcak Konular

MHP'yi savunmak PKK'ya kaldı

4 Ağustos 2010 08:52 tsi
MHP'yi savunmak PKK'ya kaldı İçişleri Bakanı Atalay, Dörtyol'da olanların "göründüğü gibi yalın olmadığı"nı söyleyince terör örgütü PKK'nın tanıdık yöneticileri karşı saldırıya geçti. PKK yöneticisi, Atalay'ı suçladı, MHP'yi savundu.

Dörtyol'da yapılan saldırı ve arkasından yaşananlar, olayların sanıldığından daha karmaşık olduğunu ortaya koyuyor.

PKK'nın halen aktif yöneticilerinden olan Duran Kalkan, Dörtyol olaylarını "Hiç öyle geriden göründüğü kadar yalın değil" diyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı hedef aldı. Duran Kalkan'ın açıklamalarını OdaTV yayınladı.

PKK yöneticisi Duran Kalkan, Dörtyol’da yaşanan olaylar nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı sorumlu tuttu. Kalkan, “Kesinlikle onu yapanlar Beşir Atalay’ın örgütüdür. İnegöl ve Dörtyol’da yaşananlar, çapulcuların, milliyetçilerin yada MHP örgütünün işi değildir” dedi.

PKK’ya yakın Fırat Haber Ajansı’na konuşan Kalkan, Kürtler ile Türkler arasında çatışma olarak basına yansıyan olayların “Beşir Atalay örgütü” tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

Kalkan, “Kesinlikle onu yapanlar Beşir Atalay’ın örgütüdür. İnegöl ve Dörtyol’da yaşananlar, çapulcuların, milliyetçilerin yada MHP örgütünün işi değildir” dedi.

Kalkan, Atalay’ın “ne yaparsanız yapın Amanoslar’ı temizleyin” sözlerini şöyle eleştirdi: “’Ne yaparsanız yapın, bu Amanosları temizleyin’ dedi. Bu sözden dolayı ben kınamak isterdim. Fakat o sözlerden bu yana kınama değil de, anlamaya çalışıyorum. Ama tabii neden kınanmadığını kınıyorum. Bu kişinin neden üzerine gidilmedi ve görevden alınmadı? Kullandığı sözler, ‘ne yaparsanız yapın. Yakın, yıkın, öldürün, yok edin’ anlamı taşımaktadır. Bunu hiç kimse hiçbir yerde söyleyemez. Şimdiye kadar hiçbir faşist söylemedi.”

Kalkan, Başbakan Erdoğan’ın da 12 Eylül’den en çok nemalanan lider olduğunu iddia etti: “ Erdoğan, ‘12 Eylül’den, askeri darbelerden, savaştan nemalanalar’ diyor. Ben dönüp tarihe bakıyorum, bu nemalanma işini en çok yapan Tayip Erdoğan’ın kendisidir. Askeri darbelerden, 12 Eylül’den, 12 Mart’tan nemalanmış, en fazla da 28 Şubattan nemalanmış; Erbakan’ı düşürdü ve yerine geçti. Kimi kandırıyor? Erbakan, onun desteğiyle düştü."

Cafesiyaset



Bu haber 995 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,205 µs