En Sıcak Konular

3 gün içerisinde gelmezse zorla getirilecek

4 Ağustos 2010 08:43 tsi
3 gün içerisinde gelmezse zorla getirilecek  
'İnternet andıcı' soruşturması çerçevesinde ifadeye çağrılan 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız ve Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'nun da aralarında bulunduğu 19 kişiye cuma gününe kadar süre verildiği öğrenildi.

Iğsız, 3 gün içinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelmeleri istenen şüpheliler, mazeretsiz olarak ifade vermezse haklarında 'zorla getirme' kararı çıkarılabilecek. Savcı Zekeriya Öz'ün yürüttüğü soruşturmada emekli Deniz Albay Recai Alkan, Deniz Yarbay Altunay Şahin, Deniz Binbaşı Fatih Koca, Deniz Binbaşı Cem Şimşek ve sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya'nın ev ve işyerlerinde arama yapıldı. Evi aranan sivil memur Sarıkahya'nın, 42 internet sitesinin 'domain'lerinin üzerine kayıtlı kişi olduğu iddia edildi. Sarıkahya, askerî savcılık tarafından hazırlanan AlbayDursun Çiçekiddianamesinde de belge temizleme işlemlerine katılmakla suçlanmıştı.

AK Parti'yi yıpratmak ve kara propaganda yapmak amacıylaGenelkurmaytarafından kurulduğu iddia edilen internet siteleriyle ilgili soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi. İnternet siteleri, meçhul subay tarafından Kasım 2009'da gönderilen ihbar mailiyle ortaya çıkmıştı. Millete ve hükümete yönelik komplolar içeren "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesine ilişkin iddianamede de bahsedilen Genelkurmay'ın internet andıcı soruşturmasında 13'ü muvazzaf, 6'sı emekli olmak üzere toplam 19 kişi şüpheli olarak ifadeye çağrıldı.Ergenekonsoruşturması kapsamında Genelkurmay'ın yürüttüğü psikolojik harekatın araçlarından biri olarak kullanıldığı iddia edilen internet siteleriyle ilgili soruşturmada 19 kişi şüpheli olarak ifade verecek. Şüphelilerin "Acil" koduyla çağrılmadığı bilgisine ulaşıldı.

Şüphelilerin, "Ergenekon örgütünün stratejisiyle paralel şekilde psikolojik harekât için internet siteleri kurulması, kara ve gri propaganda yapılması, bunun için kamu kaynaklarıyla bir ekibin istihdam edildiği" iddialarından sorgulanacağı öğrenildi. Çiçek de Haziran 2009'da çağrılara direnmiş ve en son 'zorla getirme' kararı ile yine Savcı Öz tarafından sorgulanmıştı. Ancak daha önce 'sahte çürük' davası tutuklu sanığı Albay Zeki Üçok'la ilgili delilleri karartmakla suçlanan Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu ise ifade vermeye gelmemişti. Çubuklu'yu bu kez Savcı Öz çağırmış oldu. İnternet andıcı, millete ve hükümete yönelik komplo belgesiyle ilgili davanın tutuklu sanığı Dursun Çiçek'in çapraz sorgusunda gündeme gelmişti. Çiçek, bu sitelerde beyaz propaganda yapıldığını savunmuştu. Çiçek, irtica.org isimli siteyle ilgili de 'irtica' konusunun Genelkurmay 2. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nün alanı olduğunu söylemişti. Savcılık, 2. Bilgi Destek Şube Müdürü İlker Ziya Göktaş'ı da ifadeye çağırdı. 

zaman

 

 



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,474 µs